Πόσο “κοστίζει” το οργανωμένο έγκλημα



ΧΡΥΣΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ 

«Ζει και βασιλεύει» το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά παγκοσμίως , και σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε σήμερα Τρίτη στη Βιέννη  ο Γιούρι Φεντότοφ επικεφαλής γραφείου των Ηνωμένων Εθνών το κόστος του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος ανέρχεται στα 870δις δολάρια(695δις ευρώ).


Ο επικεφαλής γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη συνέντευξη Τύπου απεύθυνε έκκληση για έναν ισχυρότερο συντονισμό μεταξύ κρατών ώστε να καταπολεμηθεί η μάστιγα  αυτή που πλήττει τις χώρες.

Συνέχισε λέγοντας «πως δεν μπορούμε να αποτιμήσουμε τα δεινά και τη δυστυχία που οι παράνομες αυτές δραστηριότητες προκαλούν σε εκατομμύρια ανθρώπους» και πως Τα “αφεντικά” του οργανωμένου εγκλήματος είναι “έξυπνα, καλά πληροφορημένα, με καιροσκοπική δράση κάνοντας έκκληση για καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες- κράτη για την καταπολέμηση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων που παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα.

Στη διάσκεψη που διεξάγεται επί μια βδομάδα στην αυστριακή πρωτεύουσα συμμετέχουν σχεδόν 800 υπουργοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών για το διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά που καλά κρατεί.

                 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa