ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...


Μετά από πολύωρη ένταση η οποία σημαδεύτηκε από τα επεισόδια με την αστυνομία, οι αγρότες αποχώρησαν από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, το οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την...

κυβερνητική πολιτική και την εξαθλίωση του κλάδου.

Οι αγρότες μετακινήθηκαν αρχικά προς τον κόμβο του αεροδρομίου, όπου και ξεκίνησε τελικά η αποχώρησή τους από την περιοχή, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου, ενώ δεν αποκλείεται νέος γύρος δυναμικών κινητοποιήσεων.



Για αρκετή ώρα, το αεροδρόμιο θύμιζε πεδίο μάχης με τις αστυνομικές δυνάμεις να απωθούν τους αγρότες οι οποίοι αρκετές φορές προσπάθησαν να εισέλθουν στην πίστα του αερολιμένα, όμως η χρήση χημικών και η ισχυρή αστυνομική παρουσία τους χάλασε τα σχέδια. Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο πυροδότησε νέα ένταση, ενώ ακολούθησαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του αστυνομικού διευθυντή Κρήτης Μανόλη Παραβολιδάκη, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και των εκπροσώπων των αγροτών, οι οποίοι ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερο το άτομο που κρατούνταν από την ΕΛΑΣ.

Μιλώντας στο Prismanews.gr, ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, είχε απευθύνει έκκληση στους αγρότες, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα από μια γενικευμένη σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Νωρίτερα, οι αγρότες πραγματοποίησαν ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στο Ηράκλειο. Με ένα ατελείωτο κομβόι από τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα, μηχανές, ακόμα και ... άλογα, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αφού προηγουμένως πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εκεί -χωρίς να λείπουν οι στιγμές έντασης- παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη, ο οποίος και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στο αρμόδιο υπουργείο.
prismanews.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa