Πόλεμος" ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για κακοποίηση διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ


Νέο επεισόδιο στην ήδη υπάρχουσα και σχετικά γνωστή διαμάχη ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση, ειδικότερα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης "συγκάλυψη των αστυνομικών αυθαιρεσιών", μετά τη δήλωση του κ. Δένδια -κατά τη διάρκεια πρωινής ραδιοφωνικής συνέντευξής του- πως η καταγγελία περί κακοποίησης 15 διαδηλωτών από άνδρες της ΓΑΔΑ δεν καταγγέλθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά στη Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου ερευνάται από αυτήν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε ανακοίνωση στην οποία και σημειώνεται πως ο υπουργός ήταν ήδη ενημερωμένος για την καταγγελία από τις δύο Οκτωβρίου, καθώς του είχε κοινοποιηθεί με ερώτηση, που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του κόμματος.
Με την ερώτηση ο κ. Δένδιας ερωτάτο εάν "θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ" και επιπλέον "αν θα πάρει μέτρα, ώστε να ελεγθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις ενέργειες αυτές".
"Γιατί, λοιπόν, ο κ. Δένδιας δεν έχει κάνει εδώ και μια βδομάδα καμία ενέργεια, ενώ το θέμα έχει τεθεί με επίσημο τρόπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί δηλώνει σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία; Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών;" καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Όπως ήταν επόμενο, υπήρξε απάντηση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται:
"Δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την οποία το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναμένει, όπως και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να πράξει ανάλογα εάν χρειαστεί".
"Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δένδιας επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι ο Νόμος ισχύει για όλους και σε κάθε κατεύθυνση".
Και καταλήγει η ανακοίνωση με αιχμηρό σχόλιο για το κόμμα της Αριστεράς:
"Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για "συγκάλυψη", είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα, το οποίο αντέδρασε και εξακολουθεί να αντιδρά με πολύ έντονο τρόπο στην αποκάλυψη των ονομάτων των κουκουλοφόρων".
Για να απαντήσει με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ:
Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι αποκαλυπτική για το ότι ο κ. Δένδιας ήταν πλήρως ενήμερος των αθλιοτήτων που καταγγέλλει σήμερα η Guardian για τους βασανισμούς των 15 διαδηλωτών και τους οποίους ανέδειξε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Βουλή.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa