Πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου....


Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα που έχει ζητήσει η τρόικα για την εκταμίευση της δόσης. Εξερχόμενος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρετζος δήλωσε οτι συνεχίζεται η συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι έως την Τετάρτη θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει -μεταξύ άλλων- ότι οι αποζημιώσεις καθηλώνονται στα 16 χρόνια συνεχούς απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη. Επίσης, ότι έως το τέλος του 2013 θα φύγουν από το Δημόσιο 25.000 υπάλληλοι, με τους αποδεδειγμένα επίορκους να απολύονται μέσα στο 2013. Η ΔΗΜΑΡ πάντως εμμένει στην άρνηση των προτάσεων με τις αλλαγές στα εργασιακά που ζητά η τρόικα, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε την Πέμπτη.
Την ερχόμενη Τετάρτη το Eurogroup θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ θα συζητηθούν και όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τη χώρα μας, όπως η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, η χρηματοδότηση της επιμήκυνσης και η βιωσιμότητα του χρέους. Σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, η ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης μιας διετούς παράτασης στην Ελλάδα, προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή.

«Τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί και τα επόμενα που θα έρθουν θα ισοπεδώσουν τελείως το λαό», υποστηρίζει το ΚΚΕ και καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να «μην παραπλανηθούν από την κοροϊδία που παίζουν σε βάρος τους οι εταίροι της συγκυβέρνησης και όχι μόνο».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa