Στο μυαλό ενός βομβιστή αυτοκτονίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Στις φυλακές Πολιτσάρκι στο Αφγανιστάν, κρατούνται εκατοντάδες ύποπτοι "τρομοκράτες" που προγραμμάτιζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η ανταποκρίτρια του CNN, Αν Κόρεν, επισκέφτηκε τις συγκεκριμένες φυλακές και μίλησε με έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας, τον 25χρονο Ραχάλα.


Τις αποκάλυψε τι οδηγεί τελικά τον άνθρωπο να ζωστεί με εκρηκτικά και να ανατιναχθεί, προκειμένου να σκοτώσει όσους περισσότερους ξένους μπορεί και να γίνει "μάρτυρας".

Ο 25χρονος, όπως και οι άλλοι καμικάζι, πιστεύουν ότι τους οδηγεί ο θεός και ο ίδιος απλά εκτελεί το θέλημα του. 

Ο ίδιος δηλώνει περήφανος που είναι μέλος των Ταλιμπάν ενώ θεωρεί ότι οι Δυτικοί θα καταστρέψουν το Ισλάμ. 

"Κοιτάξτε την κατάσταση μας. Οι ξένοι σκοτώνουν τον λαό μου, προσβάλουν την θρησκεία μας, καίνε το κοράνι μας και δημοσιεύουν σκίτσα του Μωάμεθ. Αν δεν υπερασπιστούμε το Ισλάμ, τότε δεν είμαστε Μουσουλμάνοι" λέει ο Ραχάλα, κοιτάζοντας ευθέως στα μάτια τη δημοσιογράφο. 

Οι ΗΠΑ είναι ο μισητός εχθρός και βασικός στόχος των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.


Όπως εξηγεί ο επίδοξος βομβιστής στη δημοσιογράφο: "Θα φορούσα το γιλέκο με τα εκρηκτικά και θα ανατιναζόμουν πολύ πρόθυμα. Όταν είσαι έτοιμος για επίθεση αυτοκτονίας, νιώθεις ένα μοναδικό συναίσθημα. Και τότε τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει".

Οι τρόποι των επιθέσεων διαφέρουν. Ο διευθυντής των φυλακών αναφέρει ότι πλέον οι εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις χρησιμοποιούν γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες βόμβες.

Όπως εξηγεί "δε δίνουν στόχο δεν προκαλούν υποψίες και περνούν αθέατοι στο πλήθος".

Πρόσφατα μάλιστα οι αρχές έσωσαν ένα ορφανό 10χρονο αγόρι από τους κόλπους των τρομοκρατών. Όπως ανέφεραν το αγόρι εκπαιδευόταν ψυχολογικά για να το κάνουν βομβιστή αυτοκτονίας.


Ο Ραχάλα, έχει έναν 4χρονο γιο. Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα ήθελε να γίνει ο γιος του καμικάζι, δήλωσε: "Αν θελήσει μεγαλώνοντας να γίνει βομβιστή αυτοκτονίας, κανείς δεν θα τον σταματήσει. Αν είναι καλός Μουσουλμάνος και αυτό εξυπηρετεί το Ισλάμ, τότε είναι μια καλή πράξη".

Ο Ραχάλα συνελήφθη πριν από 5 μήνες από την αφγανική αστυνομία, καθώς σχεδίαζε μια επίθεση αυτοκτονίας. 


Τώρα περιμένει την δίκη του και προειδοποιεί ότι – αν και τελευταία οι αρχές έχουν περιορίσει στατιστικά τις επιθέσεις αυτοκτονίας και έχουν συλλάβει πολλούς τρομοκράτες- είναι ακόμα χιλιάδες σαν αυτόν που είναι έτοιμοι να ζωστούν τα εκρηκτικά και να σώσουν την πατρίδα τους και το Ισλάμ.


Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa