Καταγγελία σοκ - Καθηγητές έκλεβαν πετρελαίο θέρμανσης από το ΑΠΘ


Νέα υπόθεση κακοδιαχείρισης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ερευνούν οι αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με καταγγελία το διάστημα 2004 – 2008 καθηγητές του ΑΠΘ φαίνεται να παραλάμβαναν στο σπίτι τους ποσότητες πετρέλαιο θέρμανσης χρεώνοντάς τo στο Πανεπιστήμιο.

Πριν λίγες ημέρες διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το διάστημα 2004-2008, περίοδο μεταγενέστερη του σκανδάλου με το πετρέλαιο θέρμανσης που εξακολουθεί να εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, καθηγητές του ΑΠΘ φαίνεται ότι παραλάμβαναν στο σπίτι τους ποσότητες καυσίμων, χρεώνοντας το Πανεπιστήμιο.

Ονόματα καθηγητών στην καταγγελία δεν αναφέρονται, ωστόσο κατονομάζονται εταιρείες εμπορίας υγρών καυσίμων που φέρονται να συμμετείχαν στις εικονικές παραγγελίες.

Τώρα οι δικαστικές αρχές θα ερευνήσουν το αν πρόκειται για νέα υπόθεση με εικονικά τιμολόγια ή εάν σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση που είχε φθάσει ως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και αφορούσε την αγορά 11.000 τόνων πετρελαίου, το διάστημα 1999-2004, που αντί για τις δεξαμενές του ΑΠΘ κατέληξαν ξανά στο εμπόριο, ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά 7 εκατ. ευρώ.

                 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa