Σάλο έχει προκαλέσει στη Βιέννη τα διαφημιστικά πόστερ με τους ΓΥΜΝΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ


 Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στη Βιέννη τα διαφημιστικά πόστερ που απεικονίζουν γυμνά σώματα ανδρών. Η διαφημιστική καμπάνια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης έκθεσης με θέμα το ανδρικό γυμνό στην ιστορία της τέχνης. 
Το διάσημο «Leopold Museum» θα φιλοξενήσει την έκθεση «Γυμνοί Άνδρες, από το 1800 μέχρι σήμερα» και ο διευθυντής του, Peter Weinhäupl, έσπευσε να δικαιολογήσει την αμφιλεγόμενη διαφημιστική καμπάνια.

Magnify Image
Magnify Image

 Σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν ήθελε, σε καμία περίπτωση, να σοκάρει ή να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, με την διαφημιστική αφίσα τριών ολόγυμνων ποδοσφαιριστών, που είναι έργο των Γάλλων καλλιτεχνών Πιέρ και Ζιλ. Από την άλλη, στην αυστριακή πρωτεύουσα, δεν είναι και τόσο σίγουροι για το αγνό των προθέσεων του μουσείου, αφού το κατηγορούν για φτηνό μάρκετινγκ. Ο σάλος που έχει ξεσπάσει γύρω από την καμπάνια έχει λειτουργήσει εξαιρετικά για την έκθεση και η καμπάνια μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη, αφού η ανταπόκριση είναι πέρα του αναμενόμενου.


Φυσικά και δεν λείπουν και οι αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα ο επιχρωματισμός στα επίμαχα σημεία από ανθρώπους που αντιτίθενται στην «προκλητική» -κατά αυτούς- διαφημιστική καμπάνια. Το Leopold Museum άνοιξε τις πύλες του για την έκθεση χθες.
                 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa