Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ!


Την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί σήμερα στις 13.30 ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το έντονο κλίμα αμφισβήτησής του και εντός του Κινήματος, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Το κλίμα επιβαρύνει περαιτέρω και η απόφαση του Γιάννη Ραγκούση να αποχωρήσει από το «σημερινό ΠΑΣΟΚ», καταγγέλλοντας ότι έχουν επικρατήσει πλήρως στο εσωτερικό του «οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης».

Μιλώντας χθες στον τ/σ Μega ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για συντονισμένη επίθεση που, όπως είπε, δέχεται το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως το κόμμα «πρέπει να σταθεί όρθιο, να κρατήσει όρθια την κυβέρνηση και τη χώρα». Μεταξύ εκείνων που στρέφονται κατά του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου, περιέλαβε και όσους σήμερα δηλώνουν ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ και θεωρούν ότι είναι «αειπάρθενοι», σε μια σαφή αιχμή του προς τον κ. Ραγκούση.

Ερωτηθείς για το αν κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα τεθεί θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, δεν συμμερίστηκε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν τεθεί, απάντησε ότι όλα είναι ανοιχτά και ότι «συζητούμε μεταξύ μας δημοκρατικά».

Ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών είχε δώσει εντολή στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη να αξιοποιήσει τις πληροφορίες της λίστας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «η ρητή εντολή κάθε εβδομάδα ήταν ότι "κινούμε όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής"». «Ρώτησα άπειρες φορές αν προχωρούν οι έλεγχοι και οι εντολές» αναφέρε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε το υλικό να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που, όπως σημείωσε, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει ως νόμιμο αρχείο, αλλά μπορεί να δει και αυτή τις πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή κύκλοι της Ιπποκράτους έκαναν λόγο για κραυγαλέα υποκριτικές αντιδράσεις και συμπλήρωναν ότι η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση δεν αφήνει να επικρατήσει η θεωρία ότι το υλικό αυτό «χάθηκε». Επανέλαβαν επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος θεώρησε θεσμική υποχρέωσή του να στείλει στον πρωθυπουργό όποιο υλικό του είχε παραδώσει ατύπως ο κ. Διώτης για να τεκμηριώσει τη νομική του εκτίμηση περί της αδυναμίας νόμιμης επεξεργασίας του υλικού.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa