Ρομά ο δράστης της ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων στα Χρύσαφα


ΣΠΑΡΤΗ. Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, η ληστεία σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29/9, στην τοπική κοινότητα Χρυσάφων του Δήμου Σπάρτης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (30/9) το μεσημέρι ένας 32χρονος ΡΟΜΑ, με την κατηγορία της ληστείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο συνεργούς του.
Όπως προέκυψε, οι δράστες, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αφού διέρρηξαν οικία στην οποία διέμενε ζεύγος ηλικιωμένων ημεδαπών, στη θέση «Σωτήρα» της τοπικής κοινότητας Χρυσάφων Δήμου Σπάρτης, εισήλθαν σε αυτή και με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, κοσμήματα, καθώς και δυο κυνηγετικά όπλα. Στη συνέχεια, αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του ανωτέρω ζεύγους, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο 32χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
ΠΗΓΗ:Notospress
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa