Συγκινητικό: Ανήλικος έσωσε 2χρονο αγοράκι που καιγόταν μέσα στο σπίτι του


Κανένας δεν έμεινε ασυγκίνητος στο Southampton μετά την ηρωική πράξη ενός 16χρονου, ο οποίος δεν δίστασε να μπει σε σπίτι που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και να σώσει ένα αγοράκι μόλις δύο ετών που είχε παγιδευτεί μέσα σε αυτό. 


Ο Nelson Fonangwan είχε πέσει για ύπνο, αλλά ξύπνησε από τις κραυγές απόγνωσης της μητέρας του μικρού, της 32χρονης Aneta Jedlikoswka, που προσπαθούσε να σπάσει το παράθυρο της κουζίνας για να φτάσει το μικρό αγόρι. 

Βγήκε από το σπίτι του και χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε προς το σπίτι και κατάφερε να βγάλει έξω τον μικρούλη  με ασφάλεια, ενώ η μητέρα του καλούσε την πυροσβεστική.

«Δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Η κυρία είχε σπάσει με μπουνιές το τζάμι και είχε καταφέρει να κάνει ένα ικανοποιητικό άνοιγμα. Είχε κοπεί άσχημα και αιμορραγούσε. Ήταν βέβαιο ότι πονούσε πολύ, αλλά το μόνο που σκεφτόταν εκείνη την ώρα ήταν το μωρό της. Δε μιλούσε καλά αγγλικά. Με κοίταξε, μου έδειξε προς το σπίτι και μου είπε “μωρό”. Τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να βοηθήσω» είπε ο 16χρονος. 
«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για τις πράξεις του» είπε η διευθύντρια του σχολείου του, Alice Wrighton.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά ξέσπασε όταν η κ. Jedlikoswka βγήκε από το σπίτι για να πετάξει τα σκουπίδια και κλείστηκε απ’ έξω. Είχε όμως αφήσει ένα ψωμί στο φούρνο και το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες. 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa