Σήμερα στις 15:00 «κλειδώνουν» τα μέτρα


Στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα, στις 15:00, στη Βουλή, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα, με την κυβέρνηση να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου και να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και για τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την τρόικα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εργασιακά.
Παράλληλα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί  θα συζητήσουν το θέμα της ημερομηνίας και της διαδικασίας ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, με την κυβέρνηση να προτείνει να ψηφιστούν με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος, δηλαδή συζήτηση και ψήφιση σε δύο ημέρες.
Τα δημοσιονομικά μέτρα (μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κ.α.) θα ενσωματωθούν στονπροϋπολογισμό με στόχο να ψηφισθεί ως τις 10 Νοεμβρίου, ενώ τα διαρθρωτικά θα ενταχθούν σεπολυνομοσχέδιο που θα εισαχθεί για συζήτηση με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος ώστε και αυτό να έχει εγκριθεί το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Στόχος είναι να κατατεθεί το αργότερο έως τις 2 Νοεμβρίου για να μην υπερβεί τις οκτώ ημέρες, η συζήτησή του στην επιτροπή και στην Ολομέλεια.
                 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa