Στον εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι 12 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Αμυνας


Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι 12 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συνήγοροί τους είναι ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας και η κυρία Λυδία Τσοβόλα.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 400 συνάδελφοι τους ωστόσο διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει φραγμό στην οδό Ευελπίδων, σε κοντινή απόσταση από την είσοδο των δικαστηρίων, και δεν τους επιτρέπουν να προσεγγίσουν το χώρο. Λόγω της συγκέντρωσης η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν 106 προσαγωγές ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες ως εξής:

Για τους 12 εξ αυτών καθώς και για άλλα δυο άτομα που αναζητούνται, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Για τους υπόλοιπους 94 για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και οι συγκεκριμένοι, κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι.

Την Πέμπτη το μεσημέρι μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πάνω από 200 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άλλοι διαδηλωτές, συνάδελφοί τους από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συνδικαλιστές από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και φοιτητές ζητώντας την απελευθέρωση των 106 προσαχθέντων για την εισβολή και τα επεισόδια στο Πεντάγωνο.

Περίπου στις 14.00 σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική η διεύθυνση του παρακείμενου νοσοκομείου «Αγ. Σάββα» έδωσε εντολή να κλείσουν τα παράθυρα, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι 94 προσαχθέντες τους οποίους οι συνάδελφοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa