Στη "φυλακή" το twitter!


Αμερικανός δικαστής απαιτεί από το Twitter να προσκομίσει στη δικαιοσύνη τα στοιχεία και το περιεχόμενο του λογαριασμού ενός αμερικανού πολίτη που συμμετείχε στο κίνημα «Occupy Wall Street». Μάλιστα απειλεί να επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρεία σε περίπτωση που δεν προσκομίσει τα στοιχεία μέχρι αύριο 14 Σεπτεμβρίου.
 
«Δεν μπορώ να φυλακίσω το Twitter ή το μικρό μπλε πουλάκι, και η μόνη τιμωρία που μπορώ να επιβάλλω είναι οικονομική» δήλωσε ο δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Μάθιου Σκιαρίνο. Η απόφαση του δικαστή να ζητήσει τα στοιχεία είχε κοινοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο στους υπευθύνους του κοινωνικού δικτύου, οι οποίοι είχαν ασκήσει έφεση που απορρίφθηκε.
 
Τα στοιχεία που ζητάει ο Σκιαρίνο είναι οι αναρτήσεις του διαδηλωτή Μάλκολμ Χάρις από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2011.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρις είχε συλληφθεί στη γέφυρα του Μπρούκλιν και σύμφωνα με τον δικαστή Σκιαρίνο οι αναρτήσεις του στο Twitter έρχονται σε αντίθεση με όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής και πρόκειται να έχουν ιδιαίτερο βάρος στην επικείμενη δίκη του που έχει προγραμματιστεί τον επόμενο Δεκέμβριο.
 
Οι εκπρόσωποι του Twitter εμμένουν στην άποψή τους ότι το δικαστήριο έπρεπε να ζητήσει τα στοιχεία αυτά από τον ίδιο τον Χάρις.
 
Η έκβαση της υπόθεσης θα είναι καθοριστική καθώς το Twitter, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί του, δεν είναι υπεύθυνο για τις αναρτήσεις των χρηστών του και ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα στοιχεία που ζητούν οι δικαστικές αρχές.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa