Kate Middleton - Ιρανός αθλητής αρνήθηκε τη χειραψία μαζί της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες! [BINTEO]


Ο Ιρανός δισκοβόλος Mehrdad Karam Zadeh αρνήθηκε να δώσει το χέρι του για χειραψία στη Δούκισσα του Cambridge, Catherine Middleton, μόλις εκέινη του παρέδωσε το ασημένιο μετάλλιο!
Μπορεί η Kate να χαιρετήθηκε θερμά από τον χρυσό Ολυμπιονίκη, βρετανό Aled Davies, αλλά και από τον κινέζο Lezheng Wang που κέρδισε τη τρίτη θέση, όταν όμως ήρθε η σειρά του 40χρονου ιρανού αθλητή να δώσει το χέρι του στη Δούκισσα εκείνος προτίμησε να το φέρει κοντά στο στήθος του.

Η απόφασή του να αρνηθεί την χειραψία με τη Δούκισσα πιθανόν σχετίζεται με το έθιμο της κουλτούρας του Ιράν, που απαγορεύει σωματική επαφή μεταξύ αντρών και γυναικών που δεν έχουν συγγενική σχέση.
Η Δούκισσα φαίνεται να είχε ενημερωθεί για την κίνηση του αθλητή, καθώς ούτε εκείνη του έδωσε το χέρι της.

Το περιστατικό αυτό λίγο έλειψε να επισκιάσει την μεγάλη επιτυχία των βρετανών αθλητών, που κατάφεραν τη συγκεκριμένη μέρα να συγκεντρώσουν για τη χώρα τους επτά μετάλλια.

Η αποστολή του Ιράν στο Λονδίνο δεν σχολίασε την κίνηση του αθλητή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκεται για πολιτική κίνηση.
Ο εκπρόσωπος του παλατιού αποκάλυψε ότι η Δούκισσα είχε ενημερωθεί πριν την απονομή των μεταλλίων να μην δώσει το χέρι της και πρόσθεσε: "Πολλοί αθλητές από ισλαμικές χώρες δεν κάνουν χειραψίες με γυναίκες που δεν έχουν συγγένεια για πολιτισμικούς και θρησκευτικούς λόγους".

Δείτε την αμήχανη στιγμή της απονομής του ασημένιο μεταλλίου.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa