Κι όμως συνέβη: H Λιτανεία του Γέροντα Παστιτσίου στα Εξάρχεια


Φωτορεπορτάζ και σχόλια για το χάπενινγκ που ένωσε μπάχαλους, αναρχοσυνδικαλιστές, Λουξεμπουργκικούς, ευρωπασιφιστές, σερβιτόρους, τρανσέξουαλ, τελειωμένους και πρωτάρηδες, πρεζάκηδες και διαβασμένους.

Με μεγάλη κατάνυξη παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί την περιφορά και θεία λειτουργία του Γερόντος Παστιτσίου που πραγματοποιήθηκε στο άβατο των Εξαρχείων την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν της ημέρας παστιτσιοκλασίας που έχει οριστεί ως μέρα ιερή και αργίας από το χριστεπώνυμο πλήθος της γνωστής πλατείας.

Στην περιφορά , που ξεκίνησε από την Ιερά Σκήτη των Ενθεμάτωνχοροστατούσαν ο ιερομόναχος Ευστράτιος της σκήτης Βαλτετσίου, ο θεοφιλέστατος χωρεπίσκοπος Τσαμαδού κ. Ιωάννης και ο υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ηλιουπόλεως κ. Εμμανουήλ.
Πλήθη πιστών συνέρρεαν γονυπετή ολημερίς από τις άκρες της πρωτεύουσας προς την πλατεία των Εξαρχείων και με την εμφάνιση του θαυματουργού και μυροβόλου σκηνώματος του Παστιτσίου έσπευσαν να περάσουν κάτω από την ιερή τάβλα περιφοράς του προσκυνώντας εις τριπλούν και αναζητώντας ευλογία.
Η ιερή μέρα ολοκληρώθηκε με αρτοκλασία, παστιτσιοκλασία και κρασοκατάνυξη στην Ιερή Σκήτη. Θαυματουργός ο Γέρων φρόντισε να πολλαπλασιαστούν τα ταψιά και να χορτάσουν οι πιστοί του.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες της αδελφής εν Παστιτσίω Jaquou Utopie:


lifo.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa