Απίστευτο Θέαμα - Κορυφαίοι αθλητές του BMX-Freestyle αντιμέτωποι με το χρόνο και τη βαρύτητα [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Στο Κιότο έγινε ο διαγωνισμός Red Bull Circle Of Balance, όπου οι κορυφαίοι αθλητές του BMX-Freestyle έρχονται αντιμέτωποι με την κριτική επιτροπή το χρόνο και πάνω απ' όλα τη βαρύτητα. Εκπληκτικές φιγούρες, ασκήσεις ισορροπίας και ανατριχιαστικά τρικ περιλαμβάνει το ρεπερτόριο των riders που πάντα έχουν κάτι νέο να παρουσιάσουν.

Ο Viki Gomez αναδείχθηκε ο κορυφαίος νικητής για τρίτη φορά στο θεσμό, δείχνοντας ότι όχι μόνο είναι ο καλύτερος αλλά βελτιώνεται διαρκώς. Ο ισπανός rider επιβεβαίωσε τη φήμη του φαβορί σε αυτή την κατηγορία BMX-Freestyle, αποκλείοντας τον Alex Jumelin από τη Γαλλία και τον Ιάπωνα Moto Sasaki. 

Στο κατάμεστο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Κιότο, ο Gomez ήρθε αντιμέτωπος με τον Matthias Dandois (ΓΑΛ), τον Jean-William Prevost (ΚΑΝ) και τον Hiroya Morizaki (ΙΑΠ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν για την πρώτη θέση στην τελική τετράδα.

Ο έλληνας flatland rider Γιώργος Μάνος αποκλείστηκε νωρίς από το «θηρίο» Hiroya Morizaki ενώ το ειδικό βραβείο του Καλύτερου Αναβάτη, σύμφωνα με την ψήφο των 16 συμμετεχόντων, απέσπασε ο Γάλλος Alex Jumelin. 





Ο flatland rider Γιώργος Μάνος ήταν η ελληνική παρουσία στο θεσμό αλλά στάθηκε άτυχος καθώς συναντήθηκε στον πρώτο γύρο με τον Hiroya Morizaki και αποκλείστηκε. Ο Ιάπωνας είναι ένα από τα «θηρία» του είδους και ήταν δεύτερος στην τελική κατάταξη. Ο Ιάπωνας διαγωνιζόταν στην «έδρα» του και αυτό του έδινε διακριτό πλεονέκτημα καθώς είχε στο πλευρό του το ένθερμο κοινό. 

«Το Red Bull Circle of Balance είναι μια αξέχαστη εμπειρία και παρόλο που δεν είμαι 'contest rider', έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου» δήλωσε ο έλληνας αναβάτης που έβαλε τα δυνατά του ανάμεσα στους 16 καλύτερους flatland riders του κόσμου. 

Το σύστημα αντίστροφης μέτρησης ήταν νέο και εντάχθηκε φέτος, στην τέταρτη χρονιά του διάσημου διαγωνισμού. Αποδείχθηκε εξαιρετικά πετυχημένο δημιουργώντας μια θετική ένταση μεταξύ των αναβατών και κόβοντας την ανάσα του πλήθους. Αισθάνονταν την πίεση των αναβατών καθώς παρακολουθούσαν το ρολόι που μετρούσε αντίστροφα, με τους αναβάτες να εξαντλούν κάθε δευτερόλεπτο για να αναδείξουν τα κόλπα τους. 



Δεν είναι τυχαίο ότι οι φαν του είδους παρομοιάζουν το Flatland ως «breakdancing πάνω σε ποδήλατο». Το κοινό, που ήλπιζε στην νίκη του συμπατριώτη τους Hiroya Morizaki στο Circle Of Balance 2012, ξεσηκώθηκε στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο. 

Ο Hiroya έκανε πολλά πρωτότυπα spinning tricks στην αρένα, με το Viki Gomez να ακολουθεί την ίδια τακτική και τελικά να παίρνει την πολυπόθητη πρωτιά. Ο αναβάτης της Red Bull δήλωσε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κάνω τα κόλπα που προετοίμαζα τόσο καιρό. Το ότι κατάφερα να τα αναδείξω στον τελικό του COB είναι απλά υπέροχο».



Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Καναδός Jean-William Prevost ενώ το βραβείο του Καλύτερου Αναβάτη, ένα ειδικό βραβείο για το οποίο ψήφισαν οι 16 διαγωνιζόμενοι, κέρδισε ο Alex Jumelin από τη Γαλλία ο οποίος ξεχώρισε καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας. 

Οι riders στο Κιότο της Ιαπωνίας εκτόξευσαν το Flatland BMX και όλη την διοργάνωση σε άλλο επίπεδο, αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται πότε θα ξαναγίνει ο επόμενος διαγωνισμός.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον αγώνα:



Και εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:


newsbeast
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa