Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ


Βέβαιος πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio, ωστόσο απέκλεισε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας.
Ερωτηθείς αν θα συνεχίσει να υπάρχει η Ευρωζώνη με τη σημερινή μορφή της, στην οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε απάντησε «ασφαλώς» και καταδίκασε τις «εικασίες» περί ενός αντίθετου σεναρίου.
«Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόβλημα μοναδικό. Διευκρίνισε πάντως πως οι διεθνείς προσπάθειες για τη χώρα ήταν ήδη τέτοιες ώστε «δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα (αρωγών) για την Ελλάδα».
Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε πως θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας για να αποδεσμευτεί η νέα δόση της διεθνούς βοήθειας.
Εξέφρασε επίσης της εκτίμηση ότι ευρώ θα είναι πιο σταθερό το 2013. «Την επόμενη χρονιά το ευρώ θα είναι λίγο πιο σταθερό και θα προκαλεί λιγότερες αναταράξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, αλλά τα “νερά” δεν θα ηρεμήσουν τελείως», είπε ο κ. Σόιμπλε
«Χάσαμε την εμπιστοσύνη. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα. Αντίθετα, το να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί περισσότερο καιρό», πρόσθεσε ο υπουργός.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa