Άγνωστος άνοιξε πυρ στο κέντρο του Μόντρεαλ και σκόρπισε τον Πανικό κατά την διάρκεια της ομιλίας της πρωθυπουργού του Κεμπέκ Πολίν Μαρουά [ΒΙΝΤΕΟ]


Τον πανικό σκόρπισε ένας άγνωστος όταν άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της πρωθυπουργού του Κεμπέκ Πολίν Μαρουά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστεί ακόμα ένας. 

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της στην αίθουσα του θεάτρου Metropolis στο κέντρο του Μόντρεαλ ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην επαρχία αυτή του Καναδά, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντενίς Ρισέ.

Με το άκουσμα του πυροβολισμού οι άνδρες ασφαλείας απομάκρυναν την επικεφαλής του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ από τη σκηνή, ωστόσο λίγο αργότερα η Μαρουά επέστρεψε για να ολοκληρώσει την ομιλία της.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης έβαλε φωτιά στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Το τηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε πλάνα που δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν μεγαλόσωμο άνδρα με μια καραμπίνα ντυμένο στα μαύρα. 

Ο δράστης ακούγεται να φωνάζει στα γαλλικά την φράση «Οι Άγγλοι ξυπνάνε». Η Μαρουά ηγείται του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ, το οποίο επιδιώκει την αυτονομία της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa