Βόμβα, φόνος και ληστεία σε μια νύκτα στη Λακωνία [ΦΩΤΟ]


ΣΠΑΡΤΗ. Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα, για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες, τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Σπάρτη Λακωνίας, στην οδό Ωραίας Ελένης 125 (σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων από την Αστυνομία Σπάρτης) έλαβε χώρα τραυματισμός 38χρονου ημεδαπού, καταγόμενου από τις Αιγιές Γυθείου ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.
Ώρα 4 μ.μ. και μια εκκωφαντική έκρηξη αναστατώνει τους περίοικους. Βγαίνοντας στο δρόμο αντικρίζουν έναν άνδρα φλεγόμενο. Κινείται στο μέσον του σκοτεινού δρόμου και πέφτει πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου. Αμέσως με λάστιχα άρδευσης και με κουβέρτες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά ενώ τον ρωτούν δυνατά ποιος είναι… Καμία απάντηση. Ο 38χρονος άνδρας χάνει τις αισθήσεις του αφού έχει καεί και πέφτει τυλιγμένος στις κουβέρτες της γειτόνισσας που και αυτή υπέστη εγκαύματα στην προσπάθεια να τον σώσει. Το θέαμα πρωτοφανές… Καταφθάνει η Αστυνομία και ασθενοφόρο που παραλαμβάνει τον άνδρα. Από το Νοσοκομείο της Σπάρτης τον διώχνουν εσπευσμένα για το Γεννηματάς στην Αθήνα όπου είναι κλινικά νεκρός σε κατάσταση κρίσιμη.
Στο σημείο κλήθηκε αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, ενώ στον χώρο βρέθηκαν και περισυλλέγησαν, μία (1) φιάλη βουτανίου και δύο (2) μπαταρίες.
Ο 38χρονος αρχικά διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, στο Νοσοκομείο Αθηνών «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
Κανείς δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο στόχος. Η Αστυνομία κάνει έρευνες προς πάσα κατεύθυνση. Οι περίοικοι θυμούνται ότι ο άνδρας δεν είχε μαζί του αποσκευές, ούτε καν κινητό τηλέφωνο… Κάποιοι κάνουν λόγω για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών. Κάποιοι άλλοι εικάζουν ότι στόχος μπορεί να ήταν η Αστυνομία… Οι έρευνες θα συνεχιστούν με την συμβολή και ανώτερου κλιμακίου της Αστυνομίας από την Αθήνα ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Ανθρωποκτονία 76χρονου ημεδαπού στον Λογγανίκο
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας 76χρονου ημεδαπού, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής στο Λογκανίκο Δήμου Σπάρτης Λακωνίας (οικισμό Βεργαδέικα), βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από αστυνομικούς, δεμένος και φιμωμένος. Ο θανών ήταν φιμωμένος, καθώς και δεμένος στα χέρια και στα πόδια με καλώδιο και μονωτική ταινία, ενώ ο θάνατός του επήλθε σε αρκετά προγενέστερο χρόνο από την ανεύρεσή του. Επίσης, οι χώροι της οικίας είχαν ερευνηθεί.

Στο σημείο κλήθηκε Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Θρασύτατη ληστεία σε σπίτι Σπαρτιάτη επιχιερηματία
Τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 31/8 ώρα 03.50 στη Μαγούλα Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, 3 άγνωστοι δράστες, χωρίς να έχουν αποκρύψει τα πρόσωπά τους εισήλθαν σε οικία, ιδιοκτησίας γνωστού Σπαρτιάτη επιχειρηματία  και με χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν ανωτέρω ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 €, χρυσαφικά – κοσμήματα αξίας 5.000 €, καθώς και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του  παθόντα, το οποίο στη συνέχεια αφαίρεσαν από την αυλή της οικίας διέφυγαν με αυτό και αναζητούνται. 
Οι δράστες κτύπησαν το θύμα στο λαιμό και στο κεφάλι με αποτέλεσμα να διακομισθεί τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Σπάρτης.
ΠΗΓΗ:Notospress.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa