Ο άνθρωπος που αν και πάσχει από πολιομυελίτιδα κατασκευάζει ελικόπτερο


Ο άνθρωπος που ενώ πάσχει από πολιομυελίτιδα κατασκευάζει ελικόπτερο

Το «Everything is Incredible» είναι ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ των Tyler Bastian, Trevor Hill και Tim Skousen για τον Agustín από την Ονδούρα.
Ο Agustín χτυπήθηκε από πολιομυελίτιδα όταν ήταν ακόμη σε πολύ νεαρή ηλικία. Αδύναμος να περπατήσει, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δύσκολης ζωής του εργαζόμενος ως τσαγκάρης.

Ο Agustín από παιδί ακόμη, είχε ένα όνειρο: Να καταφέρει κάποια μέρα να πετάξει στον ουρανό! Έτσι από το 1958 εχει ξεκινήσει το έργο της ζωής του.

  Κατασκευάζει ένα ελικόπτερο με υλικά που μαζεύει από τα σκουπίδια. Ακόμα και οι αλυσίδες που χρησιμοποιεί για την προπέλα τις σφυρηλάτησε με το χέρι. Η ιστορία του Agustín συγκίνησε πολλούς και έδωσε κουράγιο σε πολύ περισσότερους.

Μετά την μεγάλη αποδοχή του βίντεο από τον κόσμο οι κινηματογραφιστές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εκστρατεία εξεύρεσης χρημάτων για να τα παραδώσουν στον Agustín. Κάποια από αυτά θα τα χρησιμοποιήσει για να ολοκληρώσει το ελικόπτερο και κάποια για να αγοράσει το σπίτι που ζει και να σταματήσει επιτέλους να πληρώνει ενοίκιο.


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa