Τα πακέτα μέτρων (μείωσης εισοδήματος και άρα φοροδοτικής ικανότητας είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα αποτύχουν.
Η ύφεση θα βαθύνει και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να φύγουμε από τα ελλείμματα.
Η τζαμπαμαγκιά "να τους τρίψουμε στη μούρη τα μέτρα, να κηρύξουμε στάση πληρωμών, να χρεοκοπήσουμε" θα είναι ..
καταστροφική.
Η ιδέα να φύγουμε από ευρώ και Ε.Ε. είναι ανόητη.
Η επιστροφή στη δραχμή θα είναι ανακουφιστική για το 30% του πληθυσμού, αδιάφορη για ένα 30% ακόμη, οδυνηρή για άλλο 30% και αυτοκτονική για το υπόλοιπο 10%.
Η μοναδική ελπίδα της Ελλάδας, να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρώπη γενικά και να διατηρήσει ένα βιοτικό επίπεδο ζωής, είναι να επανεκκινήσει η οικονομία. Αυτό δε γίνεται με συνεχείς φοροεπιδρομές. Πρέπει να πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά, το οποίο θα διατεθεί άμεσα στην αγορά, όχι σε τοκοχεωλύσια. Με πρώτη ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα, την εξόφληση ΟΛΩΝ των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες, ποσού 7 δις ευρώ περίπου.
Πρέπει να πέσουν 7 δις ΜΕΤΡΗΤΑ και ΑΜΕΣΑ από τον μεγαλύτερο φεσατζή του πλανήτη, το ελληνικό δημόσιο.
Για να γίνει αυτό -που είναι η μοναδική ελπίδα- πρέπει να γίνει αυτό που πρότεινε ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ολλανδίας:
Μια νέα ιδέα για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας κατέθεσε στον υπουργό Οικονομίας ένας ευρωπαίος αξιωματούχους από το στρατόπεδο των σκληρών της Ευρώπης. Πρόκειται για τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ολλανδίας κ. Μπεν Κνάπεν ο οποίος σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, του είπε να εξετάσει η χώρα μας το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους Ευρωπαίους προκαταβολικά το σύνολο των επόμενο δόσεων από το δεύτερο πακέτο έτσι ώστε να πάρει ανάσα η οικονομία και η ρευστότητα της χώρας.
Μια τέτοια πρόταση που ακούγεται για πρώτη φορά εάν γινόταν αποδεκτή από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, τότε θα εισέρρεαν 70 δισ. ευρώ γεγονός που θα έφερνε δημοσιονομική ελάφρυνση έως το 2014 και η εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων δεν θα έπληττε δραστικά την αγορά και θα άνοιγε προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στη σύσκεψη καταγράφηκε ο έντονος σκεπτικισμός των Ολλανδών για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην Ελλάδα και επαναβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι οι Ολλανδοί δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν για χρονική επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, εφόσον αυτό συνοδεύεται από πρόσθετες ανάγκες χρηματοδοτήσεων.
Η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι δεν θέτει αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης. Σε αυτό το πλαίσιο οι Ολλανδοί πρότειναν εμπροσθοβαρή καταβολή των επόμενων δόσεων του ισχύοντος πακέτου.
Υποστηρικτικό της πρότασης του Ολλανδού Υπουργού είναι και το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, οι οποίες έχουν φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να είχαν ήδη αρχίσει να ξεπληρώνονται, αλλά οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων έχουν συμβάλει στη διόγκωση του προβλήματος ρευστότητας
Πηγή: taxalia .blogspot.com