Τον δάγκωσε ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου


Ένας 17χρονος από την Αυστραλία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από δάγκωμα ενός από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο.


 


Τον νεαρό δάγκωσε ένα φίδι ταϊπάν (taipan), μια σταγόνα από το δηλητήριο του οποίου μπορεί να σκοτώσει μέχρι 100 ενήλικες άντρες.


Η κατάστασή του χειροτέρευσε όσο περνούσαν οι ώρες ενώ ειδικοί άγριας ζωής αναφέρουν ότι είναι άξιο θαυμασμού ότι κατάφερε να επιζήσει τις πρώτες ώρες, καθώς το δηλητήριο του ταϊπάν επιφέρει το θάνατο μέσα σε 45 λεπτά γιατί προκαλεί ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία και παράλυση.


Εκτός από αυτό οι ειδικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν πώς το συγκεκριμένο είδος φιδιού βρέθηκε στην μικρή πόλη Kurri Kurri, σε απόσταση πάνω από 965 χιλιομέτρων από το φυσικό του ενδιαίτημα, που εντοπίζεται στη βορειοδυτική Νέα Νότια Ουαλία και το δυτικό Queensland.


Ο 17χρονος πήγε μόνος του στο νοσοκομείο έχοντας μαζί του και το φίδι, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν ζωντανό ή όχι.


Οι αρχές ελπίζουν ότι ο νεαρός θα καταφέρει να αναρρώσει χάρη στην ιατρική φροντίδα που του παρέχεται, έτσι ώστε να μπορέσει να εξηγήσει πώς ήρθε σε επαφή με αυτό το φίδι, τόσο μακριά από το φυσικό του περιβάλλον.


Το δηλητήριο του ταϊπάν είναι πιο τοξικό από οποιοδήποτε άλλο δηλητηριώδες ερπετό στον κόσμο.


Οι ερπετολόγοι το αποκαλούν «άγριο φίδι» καθώς μια σταγόνα από το δηλητήριό του μπορεί να σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους και πάνω από 250.000 ποντίκια.


Η Julie Mendezona, υπεύθυνη του πάρκου ερπετών και αραχνών Australian Reptile Park, ανέφερε ότι το φίδι αυτό μπορεί να φτάσει τα 2,5 μέτρα σε μήκος και το δηλητήριό του αποτελείται από μια νευροτοξίνη που «χτυπά» τον εγκέφαλο.


«Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι ότι μπλοκάρει την αποστολή μηνυμάτων από και προς τον εγκέφαλο, τα ζωτικά όργανα, τους πνεύμονες, την καρδιά και τους μυς. Μπορεί να σκοτώσει κάποιον μέσα σε 45 λεπτά ενώ υπάρχουν αναφορές ότι το δηλητήριο έχει επιδράσει και μέσα σε μόλις μισή ώρα» είπε.


Το δάγκωμα από ταϊπάν, πρόσθεσε η ίδια, είναι πολύ σπάνιο γιατί το φυσικό του περιβάλλον δεν είναι πυκνοκατοικημένο ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί θάνατος από αυτό το φίδι.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa