ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Σκηνές που σοκάρουν μετά απο ανατροπή λεωφορείου...[ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Σκηνές που σοκάρουν εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, στην περιοχή Καρδία, μετά την ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε Ρώσους τουρίστες.Τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Μουζενίδης Tours», στο οποίο επέβαιναν 48 υπήκοοι Ρωσίας, ανατράπηκε στις 04.30 λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν 30 ακόμη επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας (Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ). Nα σημειωθεί ότι τέσσερις εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας είναι στο χειρουργείο φέροντας πολλαπλά κατάγματα. 
 

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί και 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Τραγική ειρωνεία, το λεωφορείο κινούνταν από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», για να πάρουν οι επιβάτες το αεροπλάνο της επιστροφής στην πατρίδα τους, το οποίο θα αναχωρούσε στις 07.30 το πρωί. Δηλαδή, λίγο πριν επιστρέψουν στη χώρα τους, έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη.

Ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος σώθηκε και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, έχασε τον έλεγχο του
 οχήματος. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, το πούλμαν είχε αναπτύξει ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Στο συγκεκριμένο σημείο, ο δρόμος έχει δύο δεξιές στροφές, είναι κατηφορικός και δεν υπάρχει φωτισμός, ενώ η βροχόπτωση που είχε σημειωθεί αποτέλεσε παγίδα θανάτου για τους άτυχους επιβάτες. Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, «κλείνει» πακέτα σε Ρώσους εκδρομείς, αλλά δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία, καθώς ήταν στον τόπο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη, ένας 36χρονος άνδρας, τραυματισμένος βαριά, έβγαλε από το λεωφορείο τη γυναίκα και το παιδί του και στη συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα. 

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία.

Ο φακός της zougla.gr ήταν στο σημείο και κατέγραψε απίστευτες εικόνες από την τραγωδία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες:


(Ντοκουμέντο: Εγκλωβισμός μέσα στο μοιραίο λεωφορείο)


(Ντοκουμέντο: Εγκλωβισμένος επιβάτης)


(Ντοκουμέντο: Άνδρας εγκλωβισμένος στην άμορφη μάζα σιδερικών)


(Ντοκουμέντο: Ένας εκ των τεσσάρων νεκρών που απεγκλωβίστηκε)



Πέντε ανήλικα βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που ανατράπηκε. 





(Στον τόπο της τραγωδίας)





 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa