«Παπατζήδες» εξαπατούσαν …κληρικούς!


Κύκλωμα που εξαπατούσε κληρικούς σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οι διωκτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σχηματίστηκεδικογραφία σε βάρος 10 ατόμων, ηλικίας από 29 έως 52 ετών, τα οποία κατηγορούνται ότι από το Δεκέμβριο του έτους 2011 έως και το Μάρτιο του έτους 2012, κατάφεραν εξαπατήσουν 24 κληρικούς από τους οποίους απέσπασαν το συνολικό ποσό των 455.000 ευρώ ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς ζητώντας απ’ αυτούς το ποσό των 210.000 ευρώ.
Ένας από τους δράστες αναλάμβανε να επικοινωνήσει με τα υποψήφια θύματα και αφού συστήνονταν ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών έπειθε τους ιερείς να καταθέσουν διάφορα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς αναφέρει ο aggelioforos.gr, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα από το Ταμείο.
«Η ανάληψη των χρημάτων, γινόταν άμεσα από τους δράστες και αφού ελάμβαναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα, σε αρχηγικό μέλος της οργάνωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa