Το ΠΑΜΕ δεν αφήνει την τρόικα να μπει στο υπουργείο Εργασίας - Έχουν αποκλείσει την είσοδο

Την είσοδο του υπουργείου Εργασίας όπου ήταν να γίνει στις 13.00 η συνάντηση της τρόικας με τον αρμόδιο υπουργό, απέκλεισαν μέλη του ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι:  

"Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που επιδιώκουν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του 8ωρου, τις 73 ώρες δουλειά και το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, που οδηγεί στη σύνταξη στα 70."



Τι θα ζητήσει η τρόικα


Δεν είναι μονάχα η αύξηση των ορίων ηλικίας για να βγει κανείς στη σύνταξη, αλλά και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά που απαιτεί η τρόικα.

Πρώτα απ' όλα υπάρχει το θέμα του ύψους του κατώτατου μισθού. Το υπουργείο λέει πως δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης ωστόσο αναμένεται να υιοθετηθεί νέο μοντέλο στον καθορισμό του μισθού που θα προβλέπει τον καθορισμό από την κυβέρνηση, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και σε συνάρτηση με την κατάσταση της οικονομίας μας. 

Αυτή η τελευταία πρόταση αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, αφού η κυβέρνηση θα είναι αυτή που καθορίζει τον κατώτατο μισθό και με βάση την ύφεση ή άλλα οικονομικά στοιχεία (τα οποία μπορεί να επιβάλλονται από την τρόικα) μπορεί να προβεί και σε μειώσεις.

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση με τους τροϊκανούς θα πέσουν στο τραπέζι και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις όπως:

-Μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση από έξι σε τρεις μήνες (προβλέπεται αποζημίωση 50%)

-Ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος στον καθορισμό των ωρών εργασίας.

-Αύξηση των ημερών εργασίας από 5 σε 6 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa