Τεσσάρα... αποδείξεων από τον Ολυμπιακό στον Λεβαδειακό



Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε ζητήσει από τους παίκτες του να αποδείξουν πως διαθέτουν ένα ισχυρό σύνολο που δεν χρειάζεται ενίσχυση και η... επιβεβαίωση ήρθε άμεσα, καθώς ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη με 4-0 επί του Λεβαδειακού, μπαίνοντας με το... καλημέρα στη θέση του οδηγού.
Οι Πειραιώτες δεν έπιασαν… υψηλά στάνταρντς απόδοσης στο πρώτο μέρος, ωστόσο, κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 5’ με τον Σιόβα και να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Τζεμπούρ στο 38’ σε μία φάση που προκάλεσε αντιδράσεις από τους «πράσινους». Οι Πρωταθλητές Ελλάδας άλλαξαν άρδην την… εικόνα τους στην «επανάληψη» και οι Μανιάτης (63’) και Τζεμπούρ (74’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν το «2Χ2» στον φετινό… μαραθώνιο.
Δυνατό μπάσιμο… μουδιασμένη συνέχεια
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε, μια και στο 5’ ο Σιόβας πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα, έπειτα από φάουλ του Χολέμπας και κόντρα στο τείχος.
Στην συνέχεια, οι Πειραιώτες έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και θέλησαν να… χτυπήσουν στην κόντρα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κυριακίδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου να βγουν στην επίθεση και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Κάρολ.
Μάλιστα, η πρωτοβουλία που είχαν αναπτύξει οι «πράσινοι» προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σφυρίγματα από την εξέδρα, καθώς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έβλεπαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να μην μπορούν να διατηρήσουν με ευκολία την μπάλα στην κατοχή τους, δίνοντας δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους.
Ωστόσο, στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές, απείλησαν στο 31΄με τον Αμπντούν, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Κυριακίδης και στο 37΄ η προβολή του Τζεμπούρ, από ωραία κάθετη του Μανιάτη, βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Λεβαδειακού.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0 ήρθε η φάση του 38’ για να… ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Μασάντο εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυριακίδης μπλόκαρε, ο Παπάζογλου… έκλεψε με κεφαλιά και ο Τζεμπούρ με σουτ σημείωσε το 2-0. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους, με τον Πόι να δέχεται την κίτρινη κάρτα.
Πάντως, στο τέλος του ημιχρόνου, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να μειώσει το σκορ με τον Βασιλείου, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κάρολ.
Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος
Διαφορετική ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς είχαν καλή κυκλοφορία και απείλησαν ουκ ολίγες φορές την εστία του Κυριακίδη. Στο 50’ οι Πειραιώτες έχασαν διπλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Τζεμπούρ και το σουτ του Τοροσίδη, ενώ στο 56’ και πάλι ο Αλγερινός βρέθηκε σε θέση… βολής, όμως καθυστέρησε και οι αμυντικοί έδιωξαν.
Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 63’ με τον Μανιάτη. Ο Ιμπαγάσα πήρε το… ριμπάουντ, έδωσε στον Αμπντούν, που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκοψε στον άξονα και ο επερχόμενος Έλληνας άσος με προβολή σημείωσε το 3-0. Μάλιστα, έντεκα λεπτά αργότερα, ο Τζεμπούρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων, μια και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το… δώρου του Αμπντούν που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και πρόλαβε την έξοδο του Κυριακίδη.
Έτσι, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και τη δεύτερη σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Super League και μπήκαν με το… καλημέρα στην θέση του οδηγού, αυξάνοντας στους 4 βαθμούς την απόσταση από τον μεγάλο συνδιεκδικητή του τίτλου, Παναθηναϊκό και πάνε με το καλύτερο… πρόσημο στη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.
pamesports
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa