«Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο»


Τη δημιουργία δικτύου ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα προωθεί η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποθαρρυνθεί η χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.
 
Μάλιστα, έχει ήδη υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενοικίασης ποδηλάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.
 
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης από πλευράς του δήμου και φορέων της πόλης των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
 
«Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο»
 
Το κεντρικό μήνυμα των δράσεων είναι «Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο», και οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν κυρίως στο Αμφιθέατρο του 9.84 και στην Πλατεία Συντάγματος.
 
Η εβδομάδα θα κορυφωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου με το κλείσιμο της οδού Πανεπιστημίου, η οποία θα μετατραπεί σε χώρο για ποδήλατα, πεζούς, μουσικά συγκροτήματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
 
Την ημέρα των εκδηλώσεων, τα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής του κέντρου θα έχουν ειδικές προσφορές και δώρα για τους καταναλωτές, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa