Τα παίρνει όλα επάνω του Ο Σαμαράς...


Ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει επάνω του την υποστήριξη των μέτρων, παραδεχόμενος για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο ότι είναι επώδυνα αλλά αναγκαία για να διασφαλίσουν οριστικά την παραμονή μας στο ευρώ, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι τα τελευταία και θα πιάσουν τόπο.
Πάντως, πριν καν ανακοινωθούν επισήμως οι δραστικές μειώσεις, και εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού, την Παρασκευή, με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εντός Βουλής ύψωσε τους τόνους και έκτος Βουλής οι ένστολοι άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ένας Θεός γνωρίζει σε τι ύψος τελικά θα φτάσουν» τα μέτρα και εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα».
Για «εξαπάτηση των πολιτών» κατηγορούν από τη μεριά τους τον πρωθυπουργό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει και η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «η κυβέρνηση-μαριονέτα των τοκογλύφων οδηγεί τον λαό στην ανέχεια και τη χώρα στην καταστροφή».
Το ΚΚΕ, τέλος, σε σχόλιό του για τα νέα μέτρα και την τοποθέτηση Στουρνάρα, σημειώνει ότι ο λαός «δεν πρέπει να νοιώθει δεσμευμένος από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα» και προσθέτει ότι «έχει χρέος και ευθύνη να πει "όχι" στις νέες αιματηρές θυσίες που του επιβάλλουν κυβέρνηση - ΕΕ με μαζικό οργανωμένο αγώνα στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες με πολιτική κατεύθυνση σύγκρουσης με την ΕΕ και τα μονοπώλια».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa