Οι Έλληνες που μετέτρεψαν το πάθος τους σε applications

Πολύ κρασί, νόστιμο finger food και άρωμα espresso σε όλους διαδρόμους του τέταρτου και πέμπτου ορόφου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διαχέονταν ανάμεσα σε δεκάδες περίπτερα με λογότυπα από εφαρμογές, προγράμματα και εργαλεία για τον υπολογιστή και τα smartphones που παρέμεναν άγνωστα μέχρι χτες στον μέσο χρήστη του διαδικτύου.


Τι είναι το suibee… το i-kiosk; Μήπως έχετε επισκεφτεί παθολόγο μέσω του doctor anytime;
Θέλετε να κλείσετε ένα πακέτο διακοπών και να πάρετε μία πρόγευση από όλα τα αρχαιολογικά μνημεία που θα συναντήσετε… με ένα κλικ; Σε λίγες ημέρες ετοιμαστείτε για το touring…
Έχετε προσέξει ποτέ ότι οι τεράστιες ποικιλίες σε τσάντες, παντελόνια, φούστες και παπούτσια που προσφέρουν τα e-shops τελικά μάς μπερδεύουν περισσότερο; Δεν είναι καλύτερο ένα σάιτ να αποφασίζει για εμάς και απλά να μας προτείνει πώς να ντυθούμε, ανάλογα με το στυλ και το προσωπικό μας γούστο; Κι όμως… το online κατάστημα τέτοιου είδους υπάρχει… ακούει στο όνομα fashinating.co.uk και έχει σχεδιαστεί από Έλληνα.
Η ζωή για τους λάτρεις του windsurf, kitesurf και άλλων θαλάσσιων σπορ, δεν θα γινόταν πιο εύκολη αν υπήρχε μία εφαρμογή στο κινητό όχι με μετεωρολογικές προβλέψεις, αλλά με real time μποφόρ σε παραλίες της χώρας; Η Κατερίνα και δύο φίλοι της  έκαναν το χόμπι τους…  application και η εφαρμογή που σχεδίασαν ακούει στο όνομα weendy.com.
Όσο για εσένα… τον προγραμματιστή που έχεις χάσει τον ύπνο σου, εξαιτίας συχνών τεχνικών κωλυμάτων σε websites, το mist.io ήρθε να σου λύσει τα χέρια, αφού πλέον μπορείς να κάνεις επανεκκίνηση σε server, αλλά και να έχεις τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας των site… από το κινητό σου.
Στην παγκόσμια γιορτή υπέρ της καινοτομίας που διοργανώθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου γραφίστες, προγραμματιστές, δικηγόροι, σύμβουλοι επενδύσεων, οικονομολόγοι, ηλεκτρολόγοι – μηχανολόγοι, άνθρωποι από το χώρο της μόδας, δημοσιογράφοι, αλλά και φοιτητές του Πολυτεχνείου, Οικονομικών Σχολών και σπουδαστές Πληροφορικής  ένωσαν τις φωνές τους σε πεντάλεπτες παρουσιάσεις και απέδειξαν περίτρανα ότι στην Ελλάδα τελικά… "μυαλά υπάρχουν".


"Στην Ελλάδα της κρίσης μία τέτοια πρωτοβουλία, είναι ό, τι πιο σημαντικό μπορεί να γίνει. Νέοι άνθρωποι που δημιουργούν σε μία καταπληκτική διοργάνωση. Η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε όλοι μαζί να βγούμε από αυτήν την κρίση", σημείωσε στο NEWS 247 στην έναρξη του Ignite Show Athens στον χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το μέλος της κριτικής Επιτροπής και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.
Το Ignite που προσγειώθηκε στην Αθήνα, μετά από έξι χρόνια περιπλανήσεων σε 120 πόλεις του κόσμου, έδωσε την δυνατότητα σε 20 Έλληνες να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες σε πέντε λεπτά και με την βοήθεια 20 διαφανειών. Το Show που στόχο έχει να κάνει τη ζωή του διπλανού μας πιο εύκολη, άνοιξε τις πόρτες του στις 11 το πρωί της Πέμπτης.
Πλήθος κόσμου από τον χώρο του μάρκετινγκ, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, επενδυτές, επιχειρηματίες, αλλά και προγραμματιστές από όλο τον κόσμο έσπευσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και γιατί  όχι… να βοηθήσουν την εξέλιξη των ιδεών 20 Ελλήνων startupers που η φαντασία , το πάθος για την καινοτομία, αλλά και η όρεξη για δουλειά ακούει πλέον στο όνομα… dealingers.com, στην εφαρμογή για iPhone buddytraffic και άλλα πολλά.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Βusiness Strategy Mentor Τόλης Αϊβάλης -  σημειώνοντας ότι το ευ επιχειρείν αποτελεί τέχνη των Ελλήνων ήδη από τον 3ο αιώνα π. Χ. - και έδωσε την σκυτάλη της παρουσίασης στον συνιδρυτή της Bugsense Γιάννη Βλαχογιάννη που κυριολεκτικά ξεσήκωσε το ακροατήριο με το ευρηματικό χιούμορ του, ενώ το θερμό χειροκρότημα που απέσπασαν οι 20 pitchers μετά το τέλος της κάθε παρουσίασης δημιούργησαν μία "εκρηκτική ατμόσφαιρα" (Ignite)στην αίθουσα.
Ιδέες που ξεχωρίσαμε
* Προγραμματιστής από την παραλία
Το επαναστατικό εργαλείο που θα επιτρέπει σε προγραμματιστές να απολαμβάνουν ήρεμοι τις διακοπές τους, χωρίς να σπαταλούν χρόνο για να επιστρέψουν στο γραφείο, προκειμένου να επανεκκινήσουν servers είναι γεγονός.
Ο Δημήτρης Μωραϊτης και τα υπόλοιπα μέλη της unweb.me κατάφεραν με το mist. io να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν servers από το κινητό ή να δημιουργούν εικονικούς όταν αυτό απαιτείται.
* Ντύσου εύκολα και γρήγορα με ένα απλό κλικ
Ο κόσμος της ομορφιάς και του πιο trendy style ανοίγεται μπροστά σου. Ρούχα, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ, παντελόνια και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς σε λογικές τιμές και με ευκολία στην αποστολή όπου κι αν βρίσκεσαι. Και αν είσαι αναποφάσιστος/η και δεν μπορείς να επιλέξεις τι σου ταιριάζει, άσε το fashinating.co.uk να το κάνει για εσένα.
Ο Αλέξης Μπάλλας ο ιδρυτής του e-shop δημιούργησε ειδικά Style Quiz, προκειμένου το ίδιο το σάιτ να συμπεραίνει ποιο είναι το γούστο σου και να κανει mix and match για εσένα. Δοκίμασέ το!
* Βρες το πλησιέστερο μαγαζί στην γειτονιά σου για οικονομικές αγορές
Ο Μιχάλης Συνοδινός είναι ο συνιδρυτής και διευθυντής του iwannaget.me, ένα πρωτότυπο online shopping που σου επιτρέπει να πεις τι θέλεις, σε ποια τιμή και σε ποια περιοχή θέλεις να κάνεις τα ψώνια σου.
Το πρόγραμμα συγκεντρώνει καταστήματα τοπικών αγορών σε έναν πλήρως ενημερωμένο οδηγό και επιτρέπει στους χρήστες μέσα σε λίγα λεπτά να βρουν αυτό που επιθυμούν από μία ποικιλία ειδών ένδυσης, υπόδησης και όχι μόνο, χωρίς να σπαταλούν ώρες στο δρόμο και στην κίνηση.
* Ο ιδανικός "σύντροφος" του τουρίστα
Μικρός, αλλά θαυματουργός ο Βαγγέλης Πτερνέας. Φοιτητής Πληροφορικής ακόμα, εφηύρε μία χρήσιμη εφαρμογή ή αλλιώς ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάθε τουρίστα.
Το Touring Machine που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών προτείνει αρχαιολογικά μέρη για να επισκεφτείτε, πολιτιστικής ή αρχιτεκτονικής σημασίας, μέρη για φαγητό ή ποτό και κρυμμένα διαμάντια που δεν αναφέρονται σε τουριστικούς οδηγούς, ενώ έχει χάρτες με αεροδρόμια, σχολεία, νοσοκομεία. 
Όλα αυτά προσφέρονται μέσα από μοναδικές περιγραφές άλλων χρηστών που έχουν επισκεφτεί την ίδια πόλη, ενώ εκτός από απλές προτάσεις, η εφαρμογή προσφέρει σύντομες περιγραφές και παρουσιάσεις για τα αξιοθέατα.
Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο διαδραστικό ταξίδι!
* Για κάθε φοιτητή  που σέβεται τον εαυτό του
Προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γιώργος Παπαδόπουλος φέρνει την επανάσταση στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ουσιαστικά, έκανε όσα θα έπρεπε τα ίδια τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να είχαν κάνει χρόνια.
Το Studoland αποτελεί μία online διαδραστική πλατφόρμα για iOS, Android, WP και ουσιαστικά συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για φοιτητές. Υποτροφίες, πρακτική εξάσκηση, ιστορίες επιτυχίας, μαθήματα εξεταστικής και άλλα πολλά χρήσιμα tips για πανεπιστημιακούς.
* Που έχει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για windsurf ή kitesurf;
Την Κατερίνα Στροπονιάτη είναι πολύ πιθανό να την συναντήσεις σε κάποια παραλία το καλοκαίρι να παλεύει με τα κύματα ή το χειμώνα να σαρώνει τις ελληνικές βουνοπλαγιές αγκαλιά με ένα snowboard.
Η ενασχόλησή της με τα extreme sports, της έδωσε ώθηση να κάνει το δικό της start up που δεν άργησε να εξελιχθεί σε δημοφιλές διαδραστικό εργαλείο ακόμα και σε σέρφερς στην μακρινή Καλιφόρνια, ξεπερνώντας τους 150.000 χρήστες τον μήνα.
Το weendy.com αποτελεί το twitter για υδρόβια αθλήματα. Ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να ποστάρει από την παραλία που βρίσκεται φωτογραφίες και να γνωστοποιεί σε real time για τις συνθήκες που επικρατούν. Διευθύνσεις ανέμων, μποφόρ και άλλα που είναι χρήσιμα για όσους τολμούν να δώσουν την δική τους μάχη κόντρα στα κύματα.
* Αγοράστε online με την μέθοδο της αντίστροφης δημοπρασίας
Με σπουδές στην Ιταλία και την Ισπανία, ο Ηλίας Παντελάκης έφερε την καινοτομία στο e-commerce και αποφάσισε να δώσει τον λόγο στους χρήστες.
Αν δεν μπορούν τα καταστήματα να έχουν εκπτώσεις όλο τον χρόνο, τότε ας χαμηλώσουμε εμείς την τιμή σε ένα προϊόν και μάλιστα από τον καναπέ του σπιτιού μας.
Η λογική του dealingers.com είναι απλή. Όσοι περισσότεροι "χτυπάνε" ένα προϊόν, τόσο περισσότερο πέφτει η τιμή του.
Συνδυάζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δύναμη των καταναλωτών, οι ιδρυτές του dealingers.com προσφέρουν για πρώτη φορά στον κόσμο, μια πλατφόρμα πώλησης προϊόντων με μεγάλη έκπτωση που μπορεί να φτάσει έως και το 100% της λιανικής τιμής.
* Στον προορισμό σου χωρίς κίνηση
Ο Τάκης Καραλίβανος κατάλαβε τον έρωτά του με τα ψηφιακά μέσα από την παιδική του κιόλας ηλικία. Όταν ήταν μόλις 3 χρονών έφτιαξε το πρώτο του σπασμένο βίντεο.
Από τότε υπολογιστές, βιντεοπαιχνίδια, κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και εφαρμογές για pc συναγωνίζονται την πραγματική του δουλειά ως σύμβουλος επιχειρήσεων.
Με την ομάδα του σχεδίασε την εφαρμογή buddy traffic για iOS, μέσα από την οποία ενημερώνεσαι για την κίνηση στους δρόμους, πιθανά ατυχήματα, έργα σε δρόμους, ενώ χιλιάδες χρήστες εμπλουτίζουν το περιεχόμενο με φωτογραφίες από τα σημεία αιχμής στην πόλη.
To buddy traffic δεν αρκείται μόνο στο να αποτελεί το social media της κυκλοφορίας στους δρόμους, αλλά ανταμείβει με τον τρόπο του όσους το χρησιμοποιήσουν. Άλλωστε, αυτό είναι και το λογότυπο..."One buddy at a time"/
Εσείς δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή και να δείτε τον τρόπο...
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa