Σήμερα παραλύει η χώρα - 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Δεν θα λειτουργήσει τίποτα σήμερα Τετάρτη, αφού θα πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία από...

τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα να παραλύσει η χώρα. Λουκέτο θα μπει σε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες, στις εφορίες, στους δήμους, τις ΔΕΚΟ, ενώ παρουσία στις κινητοποιήσεις αναμένεται να έχουν και εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει στις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και θα πραγματοποιήσουν πορεία. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις μετακινήσεις, αφού λεωφορεία και τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη του ωραρίου. Ρολά όμως θα κατεβάσει και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ το μετρό θα φτάνει μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Και τα πλοία όμως θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, αφού στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ. Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί. Φυσικά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι εργαζόμενοι από τον χώρο της Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ να κατεβαίνουν στους δρόμους.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία με τους φαρμακοποιούς να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στον χώρο της Δικαιοσύνης, η γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

iefimerida.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa