Με το δεξί η Ελλάδα.... Ανατροπή 2-1 την Λετονία!

«Ποδαρικό» με το δεξί έκανε η Εθνική μας ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 της Λετονίας στη Ρίγα, καταφέρνοντας έτσι να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την πορεία της στη διοργάνωση.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να χάνει στο 42' από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσάουνα, ωστόσο στην επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με τέρματα των Σπυρόπουλου (57') και Γκέκα (69') γύρισε το παιχνίδι, φτάνοντας έτσι στη νίκη.
Στο σημερινό ματς που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή η «γαλανόλευκη» απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι έχει «χτίσει» χαρακτήρα και καταφέρνει να ξεπερνάει τις οποίες δυσκολίες της παρουσιάζονται.
Το μοναδικό... μελανό σημείο για την Εθνική μας από το αποψινό ματς αποτελεί ο τραυματισμός του Γιώργου Σαμαρά, που αντικαταστάθηκε 23 περίπου λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.
Η ομάδα μας παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-2, με τον Καρνέζη να βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ και τους Τοροσίδη (δεξί μπακ), Κυριάκο Παπαδόπουλο-Παπασταθόπουλο (κεντρικό δίδυμο) και Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ) να αποτελούν την τετράδα της άμυνας.
Στον άξονα τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης και Κατσουράνης με τον Μανιάτη να βρίσκεται δεξιά και τον Φορτούνη αριστερά, στα δύο άκρα.
Όσον αφορά στην επίθεση, οι Γκέκας και Μήτρογλου ήταν οι δύο παίκτες που εμπιστεύτηκε ο Σάντος για τις δύο θέσεις της «γαλανόλευκης» εμπροσθοφυλακής.
Λετονία-Ελλάδα 1-2
Γκολ: 42 πεν. Τσάουνα  - 57' Σπυρόπουλος, Γκέκας
 Κίτρινες: Κλάβα, Λούκιανοφς, Γκορκς - Μανιάτης, Τζιόλης, 
Λετονία (Αλεξάντρ Στάρκοβιτς): Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς (80΄ Γκάουρακς), Ιβανόφς, Φερτόφς (75΄ Ρούγκινς) , Τσάουνα, Βισνακόφς (75΄ Βερπακόφσκις), Λουκιανόφς, Ρούντνιεφς.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης (80΄ Χολέμπας), Μήτρογλου (46΄ Σαμαράς, 68΄ Νίνης ), Γκέκας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa