Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε - Το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο τραπέζι


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Βγαίνοντας από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Αναμένεται να βγει μια λιτή δήλωση από το γερμανικό υπουργείο.
Η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια, το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι μερικά από τα κρισιμότερα ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι των δυο αντρών . Επίσης στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Και λέμε ότι είναι σημαντικές αυτές οι επαφές… γιατί η γνώμη της Γερμανίας… μπορεί να επηρεάσει το σύνολο της Ευρωζώνης.
Και μην ξεχνάμε ότι σε λίγες μέρες καταφθάνουν στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας… αλλά και σε δέκα ημέρες θα πραγματοποιηθεί και το κρίσιμο Eurogroup στην Λευκωσία.
Ο κ. Στουρνάρας σήμερα θα αναφερθεί στην επιτακτική ανάγκη αναχαίτισης της ύφεσης, με διοχέτευση ρευστότητας σε επιχειρήσεις και τράπεζες, αλλά και στην άρση της δραχμικής αβεβαιότητας με μια νέα πολιτική συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του χρέους.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa