Στα χέρια της Αστυνομίας ο Δολοφόνος-Ληστής της Πάρου - Ταυτοποιήθηκε το DNA [ΒΙΝΤΕΟ]

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άνδρας που φέρεται να πυροβόλησε τον άτυχο οδηγό ταξί στην Νάουσα της Πάρου μετά από ληστεία σε τράπεζα όπου οι δράστες έφυηαν με λεία 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς, ο οποίος αρνείται τη συνεργασία και δηλώνει αθώος,είναι 30 ετών και συνελήφθη στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι από τα πρώτα λεπτά της ληστείας η Αστυνομία είχε εγκαταστήσει ισχυρότατη αστυνομική δύναμη στο νησί των κυκλάδων θεωρώντας ότι οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να φύγουν από την Πάρο.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούσαν από την πρώτη στιγμή που εστίασαν στο πρόσωπο του συλληφθέντα ότι είχαν αρκετά στοιχεία για να στηρίξουν την ενοχή του συλληφθέντα και να σχηματίσουν δικογραφία εις βάρος του.

Ο 30χρονος φεύγοντας από το σημείο που διέπραξε τη ληστεία -και αφού είχε πυροβολήσει 4 φορές εναντίον του άτυχου 54χρονου Δημήτρη Μίχα- «άφησε» το καπέλο του, ενώ πολύτιμος «σύμμαχος» υπήρξε και το υλικό από το βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος, η Αντιτρομοκρατική -σύμφωνα με πληροφορίες- προέβη σεδιασταύρωση του γενετικού υλικού και διαπιστώθηκε πως το DNA ταιριάζει και πως ο συλληφθείς είναι ο δολοφόνος της Πάρου.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για παλαιό γνώριμο της Αντιτρομοκρατικής και όχι για έναν «απλό» κακοποιό, καθώς είχε απασχολήσει τις Αρχές παλαιότερα για υπόθεση τρομοκρατίας. 

Η αστυνομία διατηρούσε εδώ και πολλούς μήνες το ενδιαφέρον της για τις κινήσεις του συγκεκριμένου άνδρα προσπαθώντας να βρει τη σύνδεσή του με τρομοκρατικές ομάδες και έτσι όταν προέκυψαν στοιχεία από τη ληστεία στην Πάρο, δε δυσκολεύτηκε να συνδευάσει τα ευρήματα και να καταλήξη στη σύλληψή του.

Ειδικότερα, με την Καθημερινή, ο συλληφθείς συνδέεται με την οργάνωση Πυρήνες της Φωτίας, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι οι αρχές, εξιχνιάζοντας τη ληστεία και τη δολοφονία στην Πάρο, μπορεί να βρεθούν μπροστά σε ένα νέο κουβάρι, το οποίο ξετυλίγοντας θα τους αποκαλύψειπολύτιμα στοιχεία για κύκλους της τρομοκρατίας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa