Ανέτοιμος φάνηκε ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν


Η τελική πρόβα του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν έβγαλε στην επιφάνεια μια εικόνα που προκαλεί πολλά ερωτήματα για την ευρωπαϊκή πορεία των ερυθρόλευκων.
 Η Νάπολι, δίχως να εντυπωσιάσει, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά κενά στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και έφτασε σε άνετη νίκη με 3-0 χάρη σε γκολ των Τζεμαϊλί, Χάμσικ και Γκαμπερίνι.

Τα θετικά
Τα θετικά για τον Ολυμπιακό ήταν ότι σε διαστήματα του αγώνα κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, ότι έκανε φάσεις και ότι ο Μασάδο με τον Γκρέκο έδειξαν ότι θα βοηθήσουν πολύ.
Ο Κοντρέρας θα προσαρμοστεί γρήγορα, είναι βέβαιο, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά ότι εκτός από τον αντι-Μιραλάς ίσως επιβάλλεται να ψάξει για λύσεις και σε άλλες θέσεις. Κυρίως του αριστερού μπακ, με τον Χολέμπας να χρειάζεται κάλυψη, αλλά και ενδεχομένως στη μεσαία γραμμή, με έναν πιο σκληρό αμυντικό μέσο από τους υπάρχοντες.
Αλλά αυτά είναι θέματα που θα αποφασιστούν τις επόμενες μέρες από τους υπεύθυνους, που σίγουρα περίμεναν καλύτερη εικόνα από την ομάδα απόψε στον ιταλικό Νότο.

Οι αλλαγές και ο ανέτοιμος Χολέμπας
Ο Ζαρντίμ έκανε και πάλι αρκετές δοκιμές, ενώ μάλλον θα το μετάνιωσε που έβαλε τον Χολέμπας μετά τον τραυματισμό του ως αριστερό μπακ, καθώς έδειξε ότι είναι ανέτοιμος και έχασε πολλές μάχες στην πλευρά του, αν και δεν είχε και τις κατάλληλες καλύψεις.
Βέβαια το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ο Χολέμπας, καθώς ο Ολυμπιακός, ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκε από εκτέλεση φάουλ και με ευθύνη του Κάρολ, έδειξε τρανταχτά κενά στην άμυνα. Παρότι έως τότε είχε καλό στήσιμο...
Ο Φέισα ήταν σε κακή βραδιά, ο  Σιόβας το ίδιο και έτσι δημιουργήθηκαν σοβαρά κενά.

Πάρτυ έκαναν στην άμυνα του Ολυμπιακού
Η Νάπολι πέτυχε και δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Κοντρέρας με τον Σιόβα προσπαθούσαν να βρεθούν μέσα στο γήπεδο στην πρώτη τους συνεργασία στο ερυθρόλευκο κέντρο άμυνας, οπότε μετά ήταν δύσκολο να υπάρξει αντίδραση.

Ανέβασε την ποιότητα αλλά…
Ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες, είχε καλό κυκλοφορία στην επανάληψη με Μασάδο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο να ανεβάζουν την ποιότητα, ήταν όμως και πάλι άσφαιρος μπροστά αφού ο κινητικός και μέσα στις φάσεις Τζεμπούρ δεν βρήκε στόχο, όπως και ο Μήτρογλου που δεν έπιασε καλή απόδοση.
Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Μασάδο που έδειξε ότι ξέρει καντάρια μπάλα και έχει μεγάλη διάθεση. Άρεσε και ο Γκρέκο, έχει κινήσεις μοντέρνου χαφ και θα βοηθήσει πολύ σίγουρα.

Το αποτέλεσμα αδικεί την εικόνα;
Για την Ελλάδα ο Ολυμπιακός δεν έχει μεγάλες ανάγκες, αλλά το αποψινό φιλικό έδειξε ότι για να παρουσιαστεί έτοιμος στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλει δουλειά και ενίσχυση. Παρότι ο Ζαρντίμ είχε δίκιο όταν είπε ότι το αποτέλεσμα αδικεί την συνολική εικόνα του Ολυμπιακού που δεν ήταν τόσο χειρότερος από τη Νάπολι. Η οποία πάντως ήταν σαφώς πιο γρήγορη...

Πηγή: Pamesports.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa