Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές το Σάββατο...


Το δεύτερο μετάλλιο πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το χάλκινομετάλλιο, πρώτο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, στο Λονδίνο.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Στην κωπηλασία και πάλι, στην τέταρτη θέση τερμάτισε η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου στον τελικό. Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, κατέλαβαν την 4η θέση στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου της κωπηλασίας με επίδοση 6:11.43, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Επίσης, την 8η θέση στη γενική κατάταξη του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας κατέλαβαν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής, καθώς στον «μικρό τελικό» (θέσεις 7-12) τερμάτισαν στη 2η θέση με επίδοση 6:31.71.
Στον στίβοΟλυμπιακό ρεκόρ πέτυχε η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό του επτάθλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο της στα 56 μέτρα και 96 εκατοστά, επίδοση που είναι η κορυφαία του αγωνίσματος στην Ιστορία της διοργάνωσης. Η Υφαντίδου, που είχε ακόμη βολές στα 54.54μ και 54.79μ, πήρε 995 βαθμούς. Η Σοφία Υφαντίδου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Έπταθλο με τα 800μ., όπου τερμάτισε σε χρόνο 2:22.03 και έτσι στη τελική κατάταξη πήρε την 23η θέση με 5.947 βαθμούς.
Εκτός τελικού έμειναν οι τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, Στέλλα Ηρώ Λεδάκη και Κατερίνα Στεφανίδη κατά την 2η ημέρα του Ολυμπιακού προγράμματος του στίβου. Η Λεδάκη, υπερέβη τα 4.10μ με την 3η προσπάθεια και μετά αναθάρρησε. Πέρασε τα 4.25μ με την 1η, τα 4.40μ με τη 2η και τα 4.50μ με την 1η., ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 4.55μ που θα έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και βέβαια θα έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό. Τελικά πήρε την 13η θέση μένοντας για λίγο εκτός, αφού πέρασαν οι 12 πρώτες. Η Κατερίνα Στεφανίδη αποκλείσθηκε από τον τελικό του άλματος επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα τέσσερα μέτρα και 40 εκατοστά, ενώ πέρασε με την 2η προσπάθεια τα 4.10μ και την 1η τα 4.25 μέτρα. Η Νικόλ Κυριακοπούλου αποκλείσθηκε από τον τελικό του άλματος επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα τέσσερα μέτρα και 40 εκατοστά, ενώ υπερέβη με την πρώτη τα 4.25 μέτρα.
Στα 20χλμ βάδην: Την 15η θέση πήρε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Ο Έλληνας βαδιστής τερμάτισε σε χρόνο 1:21.12, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τη δική του επίδοση 1:21.19, που είχε πετύχει φέτος.
Στο πόλο: Την ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης των ανδρών έχασε η εθνική ομάδα, η οποία δεν εκμεταλλεύθηκε την ήττα της Αυστραλίας από την Κροατία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Ισπανία με 11-9, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό μεθαύριο εναντίον της Αυστραλίας (13:20) για να περάσει στους «8».
Στη ποδηλασία πίστας: Με άδοξο τρόπο είπε αντίο στο σπριντ της ποδηλασίας πίστας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ζαφείρης Βολικάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 10.663 και κατέλαβε τη 17η και τελευταία θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος, την ώρα που ο Βρετανός Τζέισον Κένι, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό, σημείωσε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 9.713. Στην επόμενη φάση του σπριντ ανδρών (1/16 τελικού), ο Βολικάκης επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκρεγκορί Μποζ στη φάση 1/6 τελικού του αγωνίσματος, αλλά ακυρώθηκε και δεν συνεχίζει στα ρεπεσάζ, την ώρα που ο αντίπαλός του προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
Στην ιστιοπλοΐα: Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Βύρων Κοκκαλάνης μετά από οχτώ ιστιοδρομίες με 52 βαθμούς ποινής στα RS-X .Υποχώρησε στην 17η θέση της γενικής η Σκαρλάτου στα RS-X με 27 βαθμούς ποινής μετά από οχτώ ιστιοδρομίες. Στην 33η θέση κατετάγη η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial με 257 βαθμούς ποινής και ολοκλήρωσε τους αγώνες της.
Στη 16η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκονται οι Καμπουρίδης-Παπαδόπουλος με 66 βαθμούς ποινής, μετά τις έξι ιστιοδρομίες στην κατηγορία 470. Το πρώτο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Κύπρος με τον ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση των 10 ιστιοδρομιών, έχει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη για σκάφη τύπου Laser. Πριν τον τελικό αγώνα έχει εξασφαλίσει το ασημένιο και διατηρεί κάποιες ελπίδες για το χρυσό. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Βαγγέλης Χειμώνας ολοκλήρωσε την παρουσία του ως 26ος στη γενική με 206 βαθμούς ποινής.
Τέλος, στην άρση βαρών την 13η θέση κατέκτησε ο Δαβίδ Καβελασβίλι στη κατηγορία των 94 κιλών. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στην Αρση Βαρών, μετείχε στο β΄ γκρουπ της κατηγορίας, εκεί όπου κάποτε μεσουρανούσε ο Κάχι Καχιασβίλι και σήκωσε 370 κιλά στο σύνολο (170 αρασέ-200ζετέ).
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa