Συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ στο Παρίσι


Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, έχει αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο των Ηλυσίων, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφίχθη στο Μέγαρο των Ηλυσίων λίγο πριν τις 11:30 (ώρα Ελλάδος) για μία συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας.
Η κοινή δήλωση των Αντ. Σαμαρά και Φρανσουά Ολάντ προγραμματίζεται να γίνει στις 12:15 (12:15, ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Την Παρασκευή, η Άγκελα Μέρκελεξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, ενώ από πλευράς του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα μας θα σταθεί στα πόδια της ταχύτατα και ότι θα τα καταφέρει.
«Είμαι πεπεισμένη ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Ξέρουμε ότι απαιτούνται πολλές θυσίες και η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα σε αυτό. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης και θέλω να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης», πρόσθεσε η κα Μέρκελ, τονίζοντας ότι περιμένει από την Ελλάδα να κάνει τα λόγια πράξεις και αναγνωρίζοντας ότι οι έλληνες πολίτες «περνούν τα πάνδεινα».
Από τη μεριά του, ο. Σαμαράς διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ότι η έκθεση της τρόικα θα σηματοδοτήσει ότι η νέα κυβέρνηση θα φέρει σύντομα αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται κανοποιημένη από το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο. Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε είναι ότι, μετά το πέρας της επίσημης συνάντησης και του γεύματος εργασίας, η κ. Μέρκελ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε άλλα 40 λεπτά.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa