Με έντοκα γραμμάτια θα καλυφθούν οι ανάγκες του Αυγούστου

H Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιπλέον εκδόσεις εντόκων γραμματίων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της τον Αύγουστο, υποστήριξε ανώτατος έλληνας αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι η χώρα έχει πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα δεδομένου ότι δεν πήρε ακόμα την επόμενη δόση της βοήθειας και ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώσει και το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που λήγει στα τέλη του μήνα.

Η ΕΕ έχει υποσχεθεί ότι θα βρει λύση στο θέμα του ομολόγου αλλά λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό δεν έχουν γίνει γνωστές.

«Μια από τις επιλογές που εξετάζουμε είναι η έκδοση περισσότερων T-bills»,υποστήριξε ο αξιωματούχος υπό την αίρεση της ανωνυμίας και προσέθεσε πως«συζητούμε το θέμα με τους εταίρους μας. Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση».
Το πρακτορείο σημειώνει τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη δημόσια τηλεόραση ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους είναι σχεδόν στο μηδέν, ενώ η Καθημερινή γράφει σε σημερινό ρεπορτάζ ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την έκδοση εντόκων ύψους 6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, αντί 3-4 δισ. που εκδίδει κάθε μήνα. 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa