Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Παρασκευή



Απογοητευτικός ήταν ο ελληνικός απολογισμός της Παρασκευής που ήταν και η πρώτη μέρα για τον στίβο, καθώς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια όλοι οι αθλητές μας- με εξαίρεση την Σοφία Υφαντίδου που συνεχίζει και το Σάββατο στο έπταθλο - που μετείχαν στα αγωνίσματά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο.
Αποκλείστηκαν, διαδοχικά:

-ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, από τον τελικό της σφαίρας,
-η Αθανασία Πέρρα με την Νίκη Πανέττα από τον τελικό του τριπλού άλματος,
-ο Περικλής Ιακωβάκης, από τα ημιτελικά των 400μ. με εμπόδια, επηρεασμένος από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα. Τερμάτισε στις προκριματικές σειρές σε 50.27 και δεν κατάφερε να προκριθεί, ενώ προανήγγειλε ότι θέλει το 2013 να συνεχίσει το στίβο αλλά χωρίς κανένα άγχος και ότι καταφέρει, αφού η καριέρα του φθάνει στη δύση της.

Επίσης αποκλείστηκε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, από τον τελικό της σφύρας ο οποίος δήλωσε ότι η καριέρα του τερμάτισε και τόνισε ότι: «Αποχωρώ με λύπη μετά από 5 Ολυμπιακές διοργανώσεις, αλλά θα μείνω κοντά στο άθλημα». Εκτός τελικού της σφύρας και ο Κύπριος Κώστας Σταθελάκος.

Στην 6η θέση της 7ης προκριματικής σειράς των 100 μέτρων τερμάτισε η Μαρία Μπελιμπασάκη, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν 11.63. 

Στο μήκος ο Λούης Τσάτουμας, αποκλείστηκε επίσης από τον τελικό του άλματος εις μήκος με καλύτερο άλμα στα 7.53.
Ολοκλήρωσε τα αγωνίσματα της 1ης ημέρας του επτάθλου η Σοφία Υφαντίδου με τα 200μ, όπου κατετάγη 6η στη σειρά της με 25.91, ενώ νωρίτερα είχα κάνει 12.96μ στη σφαιροβολία. Το πρωί τερμάτισε σε 13.82 στα 100μ εμπόδια, ενώ υπερέβη το 1.68μ στο ύψος. Ετσι βρίσκεται στην 35η θέση με 3.364 βαθμούς. Το Σάββατο θα ολοκληρώσει την προσπάθειά της με μήκος, ακοντισμό και 800μ. 
Εκτός τελικού των 50μ. ελεύθερο γυναικών έμεινε η Νόρα Δράκου, καθώς στην 2η ημιτελική σειρά τερμάτισε στην 8η θέση με χρόνο 25.28 και συνολικά κατετάγη 16η. Με τον καλύτερο χρόνο προκρίθηκε στον τελικό η Ολλανδή Ρανόμι Κρομοβιτζόγιο με 24.07. Νωρίτερα είχε αποκλεισθεί και η Νέρι Νιαγκουάρα.

Στην κωπηλασία, την 9η θέση στη γενική κατάταξη της δικώπου άνευ πηδαλιούχου κατέλαβαν οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας. τερματίζοντας τρίτοι -σε σύνολο πέντε πληρωμάτων-στο «μικρό» τελικό.

Στην ιστιοπλοΐα τη 18η θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στην ενδέκατη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er. Μετά από 11 κούρσες, είναι 20οι και τελευταίοι στη γενική κατάταξη με 185 βαθμούς ποινής,

Εκτός μεταλλίων έμειναν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας τερματίζοντας 12οι στη δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας Star και κατέλαβαν τη 14η θέση στη γενική με 106 βαθμούς ποινής.

Την 20η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην τρίτη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες τρεις κούρσες, υποχώρησαν στην 13η θέση με 41 βαθμούς ποινής.

Ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης στην όγδοη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, πήρε την έβδομη θέση ενώ ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 30η. Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες οκτώ ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης υποχώρησε στη δεύτερη θέση της γενικής με 28 βαθμούς ποινής, ενώ ο Χειμώνας είναι 28ος στη γενική με 173 βαθμούς ποινής.

Την ένατη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μιττάκης στην δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn και κατέλαβε τη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 108 βαθμούς ποινής και έμεινε εκτός διεκδίκησης μεταλλίων.

Κατά μία θέση, στην 33η από την 34η, ανέβηκε η Άννα Αγραφιώτη στην κατηγορία Laser Radial της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε 15η στην έβδομη ιστιοδρομία και 34η στην όγδοη με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 33η θέση της γενικής κατάταξης.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa