Αποχαιρέτησε όλο τον Κόσμο ο Βρετανός Τόνι Νίκλινσον πριν πεθάνει:«Αντίο κόσμε, έφτασε η στιγμή»


Με ένα μήνυμα που έγραφε: «Αντίο κόσμε, έφτασε η στιγμή» αποχαιρέτησε όλους όσους του συμπαραστάθηκαν στα τελευταία δύσκολα χρόνια της ζωής του ο Βρετανός Τόνι Νίκλινσον, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διεκδικούσε το δικαίωμα στην ευθανασία χωρίς ωστόσο να του το δίνει η δικαιοσύνη.

Η υπόθεση του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε συζητηθεί εκτενώς τον τελευταίο καιρό στην Βρετανία και σε όλον τον κόσμο. 

Ο Τόνι Νίλινσον, 58 ετών, ήταν από το 2005 παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και έπασχε από σύνδρομο εγκλεισμού. Όλα άλλαξαν σε ένα επαγγελματικό του ταξίδι στην Αθήνα, κατά το οποίο έπαθε εγκεφαλικό.

Ο ίδιος από τότε μην αντέχοντας να είναι «βάρος» στους ανθρώπους που τον αγαπούσαν διεκδικούσε το δικαίωμα στην ευθανασία, δικαστικά, όμως η βρετανική δικαιοσύνη δεν ικανοποίησε το αίτημά του.

Ο ζωή του αφόρητη, καθώς πέραν του ότι δεν μπορούσε να κινηθεί, δεν είχε την δυνατότητα ούτε να μιλήσει και επικοινωνούσε μέσω ενός υπολογιστή. Η πρόσφατη αρνητική απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημά του, τον ώθησε να βάλει ο ίδιος τέλος στην ζωή του.

Ενώ ήδη έπασχε από πνευμονία αποφάσισε να σταματήσει την λήψη τροφής κι έτσι το πρωί της Τετάρτης απεβίωσε. 

Η σύζυγός του και πρώην νοσοκόμα που τον φρόντιζε έγραψε στο Twitter «έχασα τον έρωτα της ζωής μου αλλά τώρα πια δεν υποφέρει».

Η οικογένεια Νίκλινσον θέλησε επίσης να ευχαριστήσει όσους την υποστήριξαν στον αγώνα της στέλνοντας ένα μήνυμα: «Μπορεί ήδη να το γνωρίζετε.

 Ο μπαμπάς πέθανε ήσυχα σήμερα το πρωί από φυσικά αίτια. Ηταν 58. Πριν πεθάνει μας ζήτησε να γράψουμε "Αντίο κόσμε, έφτασε η στιγμή. Το διασκέδασα". Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa