Έπιασαν επαγγελματία απατεώνα και τον άφησαν ελεύθερο

Σε τι κράτος ζούμε επιτέλους...ποιος θα προστατέψει τους ηλικιωμένους και τους απλούς πολίτες, από τους ληστές, τους διαρρήκτες και τους απατεώνες...όταν "βασιλεύει" η ατιμωρησία????

Προχθές οι αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους συνέλαβαν στη Βοιωτία έναν 56χρονο ρομά από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους αποσπώντας μικρά ή και μεγάλα ποσά, αφού πολλές φορές έπειθε τα θύματά του να πάνε μαζί στην τράπεζα και να κάνουν αναλήψεις 

Μόνο την ημέρα της σύλληψής του, μέσα σε ένα πρωινό, είχε εξαπατήσει 2 ηλικιωμένες και προσπάθησε σε μια τρίτη, αλλά η 71χρονη από το Λαφύστιο Λιβαδειάς, κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνα και ενημέρωσε έγκαιρα την αστυνομία και έτσι τον έπιασαν. Ο 56χρονος αναγνωρίστηκε και από άλλα δυο τουλάχιστον θύματά του στην περιοχή της Βοιωτίας.

Όταν από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον θέλησα να μάθω για την τύχη αυτού του επαγγελματία απατεώνα, έπεσα από τα σύννεφα....

Οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, έγινε το αυτόφωρο, καταδικάστηκε σε 33 μήνες φυλάκιση, ωστόσο άσκησε έφεση και αφέθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!!!

Δεν είμαι ούτε νομικός, ούτε δικαστικός και δεν θέλω να μάθω όλες τις λεπτομέρειες και τα δικονομικά "τερτίπια", θέλω μόνο μια λογική εξήγηση, για το πως αυτός ο απατεώνας είναι ελεύθερος να πάει αύριο στην ανυπεράσπιστη γριούλα στο χωριό και να της πάρει τις οικονομίες μιας ζωής???????

Γνωρίζω ότι οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τους νόμους....Ε λοιπόν ας τους αλλάξουν επιτέλους...Δηλαδή σε αυτή τη χώρα μόνο αν σκοτώσεις πας στη φυλακή και μετά σου δίνουν και άδεια για να βγεις, να ξαναληστέψεις και να ξανασκοτώσεις????

Τι έχουν να πουν οι 300 βουλευτές - νομοθέτες για όλα αυτά? Που ζουν σε άλλο πλανήτη???? Δεν βλέπουν τι γίνεται καθημερινά δίπλα τους και ειδικότερα στην περιφέρεια και τα χωριά?

Σε μια άλλη περίπτωση, πάλι εξαπάτησης ηλικιωμένων, έμαθα ότι η αστυνομία εξιχνίασε αρκετές υποθέσεις, αφού βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη στα σπίτια των θυμάτων του. Όταν ρώτησα γιατί δεν τον συλλαμβάνετε, μου απάντησαν ότι δεν έχει μόνιμη κατοικία και είναι δύσκολο να τον βρουν.

-Και γιατί δεν δίνετε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα, για να γλυτώσουν κάποιοι ηλικιωμένοι από τα νύχια του, ρώτησα αφελέστατα.
-Μα γιατί απαγορεύεται από τον νόμο..είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα..., ήταν η απάντηση!

Η Παναγία μαζί μας, εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου...
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa