Στον τελικό Τσιάβου-Γιαζιτζίδου


Στον τελικό (Σάββατο, 4 Αυγούστου) του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου καταλαμβάνοντας την 2η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ), Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 
Το Σάββατο (4 Αυγούστου) μέσα στο σκάφος τους θα... κουβαλούν τις ελπίδες της Ελλάδας για ένα μετάλλιο, με το χρυσό να αποτελεί αντικειμενικό στόχο. Για την Αλεξάνδρα Τσιάβου, αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων σε ισάριθμες συμμετοχές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
 Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο και έγραψαν το όνομά τους μαζί με αυτά των Ολυμπιονικών. Πρώτη συμμετοχή στον τελικό στην παρθενική εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς για την αθλήτρια από την Καστοριά, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.
Από εκείνον τον αξέχαστο τελικό του Πεκίνου, μόνο δύο αθλήτριες θα είναι παρούσες στον τελικό: Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Κινέζα Ξου Ντονγκξιάνγκ που με άλλη συναθλήτρια (τότε τη Γου Χούα, σήμερα τη Χουάνγκ Γουενί) είχαν καταλάβει την 5η θέση (πρώτες στη 2η ημιτελική σειρά σήμερα οι Κινέζες).
Σήμερα στον ημιτελικό, οι Ελληνίδες του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, Γιαζιτζίδου, Τσιάβου κατέλαβαν τη 2η θέση στην 1η προκριματική σειρά με επίδοση 7:09.01. Πρώτες τερμάτισαν οι Βρετανίδες Χόσκινγκ, Κόουπλαντ με 7.05.90, ενώ τρίτες ήταν οι Γερμανίδες Μούλερ, Νόσκε με 7:10.16.
Τα έξι πληρώματα που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών:
Από 1η Ημιτελική Σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ) 7.05.90
ΕΛΛΑΔΑ (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου) 7:09.01
Γερμανία (Μούλερ/Νόσκε) 7:10.16
Από 2η Ημιτελική Σειρά ΕΠΙΔΟΣΗ
Κίνα (Ξο, Χουάνγκ) 7:10.39
Δανία (Τόμσεν, Ρασμούσεν) 7:10.93
Αυστραλία (Ουάτσον, Έβερι-Χολ) 7:12.35
Στη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, η Αλεξάνδρα Τσιάβου παρουσιάστηκε αυστηρή με τον εαυτό της. «Αυτή η κούρσα σαν αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλαμε. Να είμαστε δηλαδή παρούσες στον μεγάλο τελικό. Ως απόδοση, όμως δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Πιστεύω πως απλά είναι μέρος της διαδικασίας κι ελπίζουμε το Σάββατο να είμαστε στα καλύτερά μας».
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου σχολίασε για την κούρσα: «Εγώ κρατάω το πρώτο χιλιάρι και σβήνω το δεύτερο. Θα δούμε το Σάββατο τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».
Και η Τσιάβου έδωσε την υπόσχεση: «Να περιμένετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως βέβαια το κάναμε και σήμερα. Δεν αποδίδουμε κάθε φορά το ίδιο. Για σήμερα αποδώσαμε το καλύτερο που είχαμε. Δεν σημαίνει πάντως ότι σ' αρέσει κάθε φορά αυτό που αποδίδεις. Γι΄ αυτό λοιπόν να είστε σίγουροι... πως θα τα δώσουμε όλα στον τελικό».
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου από την Καστοριά εξήγησε από την πλευρά της: «Κάθε κούρσα είναι διαφορετική. Εξελίσσεται διαφορετικά. Πρέπει να είσαι έτοιμη για ό,τι προκύψει. Πρέπει να είμαστε καλύτερες στο δεύτερο κομμάτι το Σάββατο».
Οι δύο φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες (2009, 2011), Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, είχαν βάψει... γαλανόλευκα τα νύχια τους σήμερα και σε σχετική ερώτηση εξήγησαν, με πρώτη την Τσιάβου: «Βάψαμε τα νύχια μας... Κοριτσάκια είμαστε κι εμείς. Είμαστε υπερήφανες που είμαστε Ελληνίδες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη γιορτή και οι αθλητές συμμετέχουμε κι εμείς». Τέλος, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου απάντησε «Το κάναμε για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας. Να βρούμε έξτρα κίνητρο»!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa