Οι σχολές με τον χαμηλότερο βαθμό εισαγωγής



Μεγάλες αποκλίσεις παρουσιάζονται και στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. 

Στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων για τους αποφοίτους των ημερήσιων Ενιαίων Λυκείων η βάση φτάνει τα 17178 μόρια, ενώ οι Μουσουλμάνοι μπορούν να εισέλθουν στο εν λόγω τμήμα με βάση 4,9.

Με 17.018 μόρια οι υποψήφιοι γενικής κατηγορίας εισήχθησαν στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά, ενώ με μόλις 3093 οι Μουσουλμάνοι και 160620 οι πολύτεκνοι.
Στο πανεπιστημιακό τμήμα Ιερατικών Σπουδών στην Αθήνα, οι υποψήφιοι από Ενιαία Ημερήσια Λύκεια μπορούν να περάσουν το κατώφλι της Σχολής με 9432 μόρια.

Από τα χαμηλότερα στη λίστα των ΤΕΙ εμφανίζεται το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά, όπου για τους αποφοίτους Ενιαίων Λυκείων η βάση εισαγωγής αγγίζει τα 8714 μόρια, ενώ για τις ειδικές κατηγορίες Μουσουλμάνων τα μόρια εισαγωγής φτάνουν μόλις τα 1584 μόρια, δηλαδή η σχολή αποκτά αυτομάτως βαθμό πρόσβασης μόλις... 1.

Tο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει βάση εισαγωγής 5070, ενώ χαρακτηριστική περίπτωση είναι το ΤΕΙ Λογιστικής Πάτρας, όπου η βάση εισαγωγής είναι 12013 και για την ειδική κατηγορία των Μουσουλμάνων είναι μόλις... 3226 μόρια. Στο ΤΕΙ Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων στη Λάρισα, η βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε στα 7062 μόρια, ενώ για τους πολύτεκνους η βάση εισαγωγής φτάνει τα 4118 μόρια.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa