Το "τρίτο ημίχρονο" του αγώνα....Ρεαλ - Μπαρτσελόνα! [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Οι παίκτες του Μουρίνιο έμελλε στην πρώτη τους επίσημη φετινή νίκη, να φτάσουν και στην κατάκτηση ενός τίτλου, γεγονός που αναμένεται να αλλάξει άρδην την κακή ψυχολογία της ομάδας, μετά το κακό ξεκίνημα στην Primera Division.
"Καταφέραμε να σκοράρουμε νωρίς, αυτό μας έδωσε φτερά κι έκανε το παιχνίδι πιο ανοικτό. Στο πρώτο ημίχρονο, αλλά γενικά σε όλο τον αγώνα, είχαμε τον έλεγχο. Ο Βαλντές έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και στο τέλος ανησυχήσαμε, αλλά πιστεύω πως αξίζαμε τον τίτλο", υποστήριξε σχετικά ο Ίκερ Κασίγιας, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:
"Το χρωστούσαμε στον κόσμο μας"
"Αυτός ο τίτλος είναι σημαντικός για μας, για τον επιπλέον λόγο πως προερχόμασταν από αρνητικά αποτελέσματα. Το χρωστούσαμε στον κόσμο μας. Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν, αλλά κάποιες μέρες είσαι άτυχος κι άλλες τυχερός".
 
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, παρά την απογοήτευση, οι μπλαουγκράνα αφήνουν πίσω τους το ματς και βάζουν πλώρη για τους υπόλοιπους στόχους της σεζόν που μόλις ξεκίνησε.
"Από την αρχή είχαμε κάποια άσχημα νέα με τις ενοχλήσεις του Άλβες, που δεν κατάφερε να αγωνιστεί, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Μπήκαμε χαλαρά και το πληρώσαμε με δύο λάθη που μας στοίχισαν ισάριθμα γκολ. Μείναμε με δέκα παίκτες, αλλά ελέγξαμε το παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και συνεχίσαμε να δείχνουμε προσωπικότητα σαν ομάδα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα χάσαμε ευκαιρίες να πάρουμε τον τίτλο. Δεν τα καταφέραμε, αλλά οι πιο σημαντικοί τίτλοι είναι μπροστά μας. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ, εμείς κοιτάμε τη συνέχεια", ήταν τα λόγια του Τσάβι.
Βιλανόβα: "Είναι μια από τις πιο περήφανες στιγμές μου"
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του τεχνικού της Μπάρτσα, Τίτο Βιλανόβα: "Ασφαλώς και θα θέλαμε να κατακτήσουμε εμείς αυτόν τον τίτλο, αλλά η απώλειά του δεν θα στιγματίσει τη σεζόν για μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Στην αρχή πιαστήκαμε απροετοίμαστοι και δεχτήκαμε δύο γκολ. Δεν ήταν ότι η Ρεάλ έπαιζε καλύτερα σαν ομάδα, αλλά ότι οι παίκτες της έχουν τέτοια ποιότητα που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Για το δεύτερο μέρος, όπου παρότι παίζαμε με δέκα παίκτες δημιουργήσαμε τόσες ευκαιρίες, είναι μια από τις πιο περήφανες στιγμές μου στα τέσσερα χρόνια που είμαι στην Μπαρτσελόνα.
Η απώλεια του Άλβες ήταν πολύ σημαντική για μας. Είναι ένας απαραίτητος παίκτης για μας, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Βάλαμε τον Άλμπα στη θέση του σχεδόν χωρίς να κάνει ζέσταμα".
 
Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία του Ζοσέ Μουρίνιο από τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να παρευρεθεί -δεν το έκρινε σκόπιμο σύμφωνα με την ανεπίσημη πληροφόρηση- στέλνοντας στη θέση του τον βοηθό του Αϊτόρ Καράνκα, κάτι που είχε πράξει αρκετές φορές και πέρυσι, όταν είχε επιβάλει "εμπάργκο" δηλώσεων στον εαυτό του, για να "τιμωρήσει" τους δημοσιογράφους.
Ο αντί- Μουρίνιο και οι αποχωρήσεις:
Ο Καράνκα, ως αντί-Μουρίνιο, τόνισε με δηλώσεις του για την κατάκτηση του Σουπερ Καπ: "Η ομάδα μας από την αρχή μπήκε πολύ δυνατά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Το σημαντικό είναι πως νικήσαμε και κατακτήσαμε τον τίτλο. Η ομάδα κατάφερε να αντιδράσει μετά τα άσχημα αποτελέσματα που προηγήθηκαν. Τώρα θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συμπεριφορά".
Αναφερόμενος στον Γκρανέρο και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, σημείωσε: "Ισχύει ό,τι έχουμε πει και για τον Κακά. Αν θέλει να μείνει, θα είναι χαρά μας να τον έχουμε στην ομάδα μας. Αν όμως θέλει να φύγει και πιστεύει πως αυτό θα είναι καλύτερο για το μέλλον του, δεν θα τον εμποδίσουμε".
Ούτε ματιά Μέσι-Ρονάλντο
Μέσι και Ρονάλντο δεν αντάλλαξαν χειραψία μετά το τέλος του αγώνα, αλλά ούτε αν έστρεψε ο ένας το βλέμμα του στον άλλο. Δείτε το χαρακτηριστικό video:
 
O ισπανικός Τύπος:
Το πρωτοσέλιδο της Marca:
Το πρωτοσέλιδο της Sport:
Το πρωτοσέλιδο της Mundo Deportivo:
 


news247.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa