Απόψε η μεγάλη μάχη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ισπανική Μάλαγα


Ένα από τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια των τελευταίων ετών δίνει απόψε (ΝΕΤ, 21.45) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται στο «Ροσαλέδα» από τη Μάλαγα, πρώην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, στο πλαίσιο των play offs του Champions League. Με 4-2-3-1 και Χριστοδουλόπουλο στο αρχικό σχήμα αναμένεται να παραταχθούν οι «πράσινοι».

Μέχρι πρότινος, ο Παναθηναϊκός κατέβαινε να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια περισσότερο για τη δόξα και την υστεροφημία του, για τη λάμψη του Champions League, για το γόητρο και λιγότερο για τα χρήματα. 

Ή τέλος πάντων, τα οικονομικά οφέλη δεν απασχολούσαν τόσο τους φυσικούς πρωταγωνιστές, ήτοι τους παίκτες.

Ο αποψινός αγώνας με τη Μάλαγα, καθώς επίσης και ο επαναληπτικός του ΟΑΚΑ, όμως, διαφέρουν συγκριτικά με τους προγενέστερους. Διότι καλή η δόξα και το γόητρο, προέχει όμως η επιβίωση. 

Και παρότι πήρε σημαντική ανάσα έπειτα από την πρόκριση εις βάρος της Μάδεργουελ, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους θα ισοδυναμεί με λύτρωση, κάτι που γνωρίζουν και οι ποδοσφαιριστές, που πέρσι δεν πέρασαν και την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους...

Στην προσπάθεια να λύσει τον Γόρδιο δεσμό και να αφήσει εκτός ομίλων τη ομάδα που πέρσι τερμάτισε 4η στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει και την συνδρομή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που μέχρι χθες κρινόταν ως αμφίβολος. 

Ο Πορτογάλος δεν θα αλλάξει το σύστημα και θα διατηρήσει το 4-2-3-1, ενώ δεν θα κάνει και ιδιαίτερες παρεμβάσεις στην ενδεκάδα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελείται από τους Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνη, Ζέκα, Μαυρία, Σισοκό και Χριστοδουλόπουλο.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa