Ο ελληνικός απολογισμός της Παρασκευής


Μπορεί ο Σπύρος Γιαννιώτης ως παγκόσμιος πρωταθλητής, να ήθελε το μετάλλιο και να ήταν στεναχωρημένος που δεν το κατέκτησε μετά το τέλος των 10χλμ. στην ανοιχτή θάλασσα, ωστόσο ο αγώνας που έδωσε στον «μαραθώνιο» της κολύμβησης ήταν συγκλονιστικός και η 4η θέση που πήρε στα κρύα νερά της λίμνης Σερπεντάιν, με χρόνο 1:50:05.3, είναι μεγάλη επιτυχία και κυριάρχησε από ελληνικής πλευράς την 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Στον στίβο, ο Κώστας Φιλιππίδης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατετάγη 7ος στον τελικό του άλματος επί κοντώ, αφού πέρασε τα 5.50 με την 1η προσπάθεια, τα 5.65 με τη δεύτερη, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 5.75, που είναι το ατομικό του και πανελλήνιο ρεκόρ.
Στην κατηγορία των 74κ. ελευθέρας πάλης, ο Όλεγκ Μοτσάλιν ηττήθηκε στη «φάση των 16» με 4-0 στα σημεία από τον Σοσλάν Τιγκίεφ από το Ουζμπεκιστάν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Στην τελική κατάταξη πήρε την 17η θέση.
Εκτός τελικού στη ρυθμική γυμναστική έμεινε η Εθνική ανσάμπλ, αφού στον προκριματικό πήρε την 9η θέση. Κατά τη δεύτερη ημέρα των προκριματικών, οι Ελένη Δοϊκα, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου, Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου βαθμολογήθηκαν με 26.000 βαθμούς για την εκτέλεση του προγράμματός τους στις 3 κορδέλες/2 στεφάνια (αναλυτικά έλαβαν 8.650 βαθμούς στη δυσκολία, 8.900 βαθμούς στο καλλιτεχνικό μέρος και 8.450 βαθμούς στην εκτέλεση) και με τους 25.875 βαθμούς που συγκέντρωσαν χθες στις 5 μπάλες, πήραν στο σύνολο με 51.875 βαθμούς και αποκλείστηκαν.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa