Απίστευτο - Κινέζος ψαράς έχασε τα χέρια του και έφτιαξε μόνος του βιονικά σε οκτώ χρόνια [ΦΩΤΟ]



Ένας φτωχός Κινέζος ψαράς που είχε την ατυχία να χάσει τα χέρια του βάζοντας δυναμίτη την ώρα που ψάρευε, δείχνει στον κόσμο τη δύναμη της θέλησης. Οκτώ χρόνια μετά το ατύχημα, κατάφερε να φτιάξει μόνος του προσθετικά χέρια από ατσάλι και να κερδίσει δικαίως τον τίτλο του Iron Man.

O 51χρονος σήμερα Σαν Τζιφά, δείχνει τι μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος που έχει επιμονή και βασικές γνώσεις της προσθετικής. Πριν από οκτώ χρόνια, ετοιμάζοντας τον δυναμίτη με τον οποίο θα ψάρευε στην Βόρεια Κίνα, ο κύριος που βλέπετε στη φωτογραφία έχασε και τα δυο του χέρια σχεδόν από τους αγκώνες και κάτω. 

Ο ψαράς, σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την προσθετική στο νοσοκομείο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. 

Χρησιμοποιώντας μέταλλα που έβρισκε εδώ και εκεί, έφτιαξε δύο πρωτόγονα μεν αλλά λειτουργικά βιονικά χέρια από ατσάλι που με ένα σχετικά απλό σύστημα καλωδίων και ελατηρίων του επιτρέπουν πλέον να πιάνει αντικείμενα. Είναι απορίας άξιο πάντως πως κατάφερε να τα φτιάξει χωρίς χέρια...

«Ελέγχω τα χέρια μου κινώντας τους ώμους μου και μπορώ να δουλέψω και να τραφώ μόνος μου όπως όλοι οι άλλοι», λέει ο ίδιος ευτυχισμένος.

«Το μόνο ελάττωμα τους είναι ότι είναι βαριά και κουραστικά όταν τα φοράς, ενώ είναι κρύα ή καυτά το χειμώνα και το καλοκαίρι» εξηγεί, και όπως λέει τώρα σχεδιάζει να φτιάξει περισσότερα βιονικά χέρια για όσους τα έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν την προσθετική...
Έχασε τα χέρια του και έφτιαξε μόνος του βιονικά σε οκτώ χρόνια [εικόνες]

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa