Αλήθειες και ψέμματα για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά


Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση είναι πως στην Ευρωζώνη συγκροτείται ένα κοινό μέτωπο, στο οποίο θα ήθελε να συμμετέχει και η Γερμανίδα καγκελάριος αλλά για λόγους εσωτερικής πολιτικής δεν μπορεί.

Ποιο είναι το άτυπο μέτωπο που συγκροτείται στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας; «Αυτό των κ.Γιούνκερ και Ολάντ» έλεγε στη Voria.gr, πριν από λίγες ώρες μέλος της ελληνικής αποστολής στο τελευταίο ευρωπαϊκό ταξίδι.

Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της κυβέρνησης είναι πως στην Ευρωζώνη συγκροτείται ένα κοινό μέτωπο, στο οποίο θα ήθελε να δώσει το παρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, δεν μπορεί.

«Αυτό, ωστόσο, που μετέδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν πίστη, πως αν η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι πρέπει αυτή τη φορά, τότε, θα διασφαλίσει την βοήθεια που ζητάει», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, η κ.Μέρκελ συναντήθηκε για 40 λεπτά κατ' ιδίαν με τον κ.Σαμαρά, με δική της πρωτοβουλία.

Οι πληροφορίες για αυτή τη συνάντηση είναι αντιφατικές, ωστόσο, η κ. Μέρκελ φέρεται να είπε κατ' ιδίαν στον κ. Σαμαρά ό,τι δεν μπορούσε να του πει δημοσίως. Υπάρχει και εκεί ο φόβος του πολιτικού κόστους (και του κ. Σόιμπλε)…


Πηγή:Voria
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa