AΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Σε ύφεση παραμένει η φωτιά στο Άγιο Όρος, η οποία επί πέντε ημέρες κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. 

Το σύνολο των χερσαίων δυνάμεων πυρόσβεσης παραμένει στην... 

περιοχή για τον έλεγχο των εστιών φωτιάς που εξακολουθούν να καίνε αλλά και για την αποτροπή ενδεχομένων αναζωπυρώσεων. Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο καιρός, καθώς τα μεσάνυχτα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς στην φλεγόμενη περιοχή. Μέχρι εκείνη την ώρα η κατάσταση εθεωρείτο κρίσιμη, καθώς το πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν προς τη Μονή Χιλανδαρίου.
 Πολλοί αγιορείτες μοναχοί κάνουν λόγο για θαύμα της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων, η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε 40.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα. 
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση, στην περιοχή Μαρίτσα, στη Ρόδο. 
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με έξι οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο ενώ φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάκκα Σοφικού. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa