50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ...Φόρος τιμής στη Μέριλιν Μονρόε

Περίπου 300 θαυμαστές της Μέριλιν Μονρόε συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο μικρό νεκροταφείο στο Westwood Village Memorial Park του Λος Άντζελες για να τιμήσουν τη μνήμη της ηθοποιού, 50 χρόνια από το θάνατό της.

Οι εκδηλώσεις διήρκησαν μια εβδομάδα και διοργανώθηκαν από διάφορους συλλόγους που σχετίζονται με την ηθοποιό η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ.
«Υπάρχουν όμορφες γυναίκες ηθοποιοί και σήμερα, αλλά καμία σαν αυτήν» δήλωσε ένας από τους θαυμαστές της. «Ένα από τα πιο αγαπημένα μου πάνω της ήταν τα ρούχα της. Κανείς δεν θα μπορέσει να είναι σαν κι αυτήν, ήταν τόσο σέξι», ανέφερε ένας άλλος.
Πολλοί από τους θαυμαστές της αξέχαστης Μονρόε έκαναν ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων για να βρεθούν στο κοιμητήριο και να τιμήσουν τη μνήμη της.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θαυμαστές αλλά και δεκάδες τουρίστες συγκεντρώθηκαν στον τάφο της, όπου πολλοί εναπόθεσαν ανθοδέσμες, καθώς και φωτογραφίες με μηνύματα και γράμματα
Η Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα ως Μέρλιν Μονρόε πέθανε στο Λος Άντζελες στις 5 Αυγούστου 1962 στην κατοικία της στην συνοικία Μπρέντγουντ από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.
Πέρασε στην ιστορία μέσα από τις πρώτες γυννές φωτογραφίες της στο Playboy, την εξέλιξή της σε απόλυτη κινηματογραφική «θεά» μέσα από ταινίες όπως «Ο πρίγκιπας και η Χορεύτρια», «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές», «Μερικοί το προτιμούν καυτό», «Επτά χρόνια φαγούρα», κ.α., τις φημολογούμενες σχέσεις της με τους αδελφούς Κένεντι, το γάμο της με τον Αρθουρ Μίλερ και φυσικά το άδοξο τέλος της.
Από το θάνατό της μέχρι σήμερα θεωρείται ως ο ορισμός της έννοιας «σύμβολο του σεξ» στην μεγάλη οθόνη, ενώ αποτέλεσε «έμπνευση» για πολλές σταρ τις επόμενες δεκαετίες, όπως η Madonna στις αρχές της καριέρας της.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa