Διεθνής Ολυμπιάδα για Αστρονομίας και Αστροφυσικής - Βόλος 2013 [BINTEO]


Ο στόχος της IOAA είναι να εισαγάγει μαθητές γυμνασίου με τα θαύματα του Κόσμου και να προωθήσουν τις γνώσεις τους στον τομέα της Αστρονομίας και Αστροφυσικής.
Με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες διεθνείς εκδηλώσεις, έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους μαθητές με τα ίδια ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο.
 Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα φιλοξενεί μια Διεθνή Ολυμπιάδα για Αστρονομίας και Αστροφυσικής, είναι η πρώτη φορά που ένα αστρονομικό-αστροφυσικά Ολυμπιάδα διοργανώνεται από μία από τις παλαιές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, φυσικά, είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στο Νομό της Θεσσαλίας και ειδικότερα στο Βόλο, η πατρίδα του Κενταύρου Χείρωνα, ο δάσκαλος του Ηρακλή και του Αχιλλέα. 
Οι εμπλεκόμενοι φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Νομαρχία της Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και της Κοινωνίας της Αστρονομίας και Διαστήματος στο Βόλο), σας καλωσορίζω θερμά.
Ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα, η γη που γέννησε την επιστήμη της Αστρονομίας, ενώ οι πρόγονοι της Αστρονομίας (Θαλής, Πυθαγόρας, Δημόκριτος, ο Εύδοξος, ο Ηρακλείδης, ο Αρίσταρχος, ο Ερατοσθένης, Ίππαρχος, Πτολεμαίος, Υπατία και άλλους ) καλλιεργούνται, προηγμένες και απλώστε την ομορφιά και τα μυστήρια της επιστήμης της Αστρονομίας μέχρι τα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
των Πρόεδρος
Zachilas Λουκά
Εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής
ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χ. Σειραδάκης

International Olympiad on Astronomy and Astrophysics – Volos 2013 from Pentalunex Team on Vimeo.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa